SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

El millor inici de Lliga del Lleida

El Lleida assoleix la millor puntuació de la seua història, 23 punts, en les 12 primeres jornades || Sols la 92-93 de l’ascens a Primera se n’haurien sumat més si hagués valgut 3 punts el triomf

Els jugadors de l’onze inicial davant de l’Alcoià posen amb aficionats i nens abans del partit.

Els jugadors de l’onze inicial davant de l’Alcoià posen amb aficionats i nens abans del partit.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arrancada de temporada del Lleida Esportiu està sent molt il·lusionant i, després de la victòria de diumenge davant de l’Alcoià (2-0), ja ha firmat el millor inici des que es va refundar el club sota aquesta denominació, des que les victòries valen tres punts i pràcticament es pot dir de tota la història, fins i tot quan es tractava de la UE Lleida, a excepció de la mítica campanya 1992-93 que va suposar l’ascens a Primera divisió.

Amb 23 punts en les dotze primeres jornades, com a conseqüència de sis victòries, cinc empats i una derrota, l’equip lleidatà ha acumulat la major puntuació a hores d’ara des que la temporada 1995-96 es van instaurar els 3 punts per triomf obtingut. El millor precedent es va donar la temporada 2012-13, amb Toni Seligrat a la banqueta, quan els blaus, que van jugar aquesta Lliga al grup II de Segona B, van sumar 22 punts en les dotze primeres jornades. Bon presagi, ja que aquella temporada l’equip va jugar el play-off, encara que després d’eliminar el Leganés va quedar fet fora en semifinals pel Jaén.

Té també el millor balanç de gols (+7) des que és Esportiu, igualat amb la temporada 2012-13

I si ens remuntem a l’etapa de la UE Lleida, només va ser millor la campanya 1992-93 de l’ascens a Primera, malgrat que a aquestes altures només es van sumar 20 punts perquè les victòries valien dos punts. Si n’haguessin valgut tres, la suma hauria sigut de 28 punts.

El Lleida, que suma quatre victòries en els últims sis partits, és el segon equip menys golejat del grup (7) rere el líder Hèrcules (6), la qual cosa representa el millor balanç de gols a favor i en contra (+7) des que es va fundar l’actual club (any 2011), igualat amb la temporada 2012-13.

En un altre ordre de coses, el Lleida tindrà a Eixea les baixes de Fernando Cano per acumulació de targetes i de Tano Bonnín, convocat per la selecció de la República Dominicana per jugar davant de Cuba aquest dissabte.

D’altra banda, la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), juntament amb els clubs de Segona divisó B, ha sol·licitat al Consell Superior d’Esports (CSD) que agilitzi els pagaments de l’ajuda per a la protecció social i foment de l’associacionisme en el futbol femení i aficionat. En l’actualitat, i segons l’RFEF, el CSD no ha abonat les quantitats corresponents a la temporada 2016-17, que ronden els 6,4 milions d’euros, ni s’ha iniciat el procés per a l’abonament d’aquesta ajuda per a la temporada 2017-18, malgrat que ja n’ha començat una de nova. L’impagament genera problemes importants a la tresoreria dels clubs afectats.

Els jugadors de l’onze inicial davant de l’Alcoià posen amb aficionats i nens abans del partit.

Els jugadors de l’onze inicial davant de l’Alcoià posen amb aficionats i nens abans del partit.JORDI ECHEVARRIA

tracking