SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

Un arbequí a la Premier League

El porter lleidatà Jordi Valero juga enguany a l’acadèmia del Bournemouth, club de la màxima categoria anglesa || Va arribar a Anglaterra procedent del Nàstic

Jordi Valero, a la banqueta del Dean Court, estadi en el qual juga el Bournemouth a la Premier.

Jordi Valero, a la banqueta del Dean Court, estadi en el qual juga el Bournemouth a la Premier.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El porter Jordi Valero, d’Arbeca, ha complert un dels seus somnis futbolístics, ja que amb només 17 anys ha entrat a formar part de l’acadèmia d’un dels clubs més antics d’Anglaterra, l’AFC Bournemouth. El primer equip juga a la Premier League per quarta temporada consecutiva, mentre que el lleidatà milita al sub-18, després de formar-se en diversos equips lleidatans i el Nàstic de Tarragona, des d’on va fer el salt a les illes. “És un club humil, amb els peus a terra, però els agrada molt treballar i practicar el futbol de toc. Les instal·lacions són brutals, amb tres camps d’entrenament, material nou i pilotes de la Premier”, assenyala el Jordi, que a més del futbol també practica el seu anglès aprofitant la seua estada a la ciutat del comtat de Dorset, al sud d’Anglaterra.

“És obvi que m’agradaria jugar aquí molts anys, però serà el temps que ho dirà. Jo només vull jugar a futbol, que és el que em fa feliç i continuar entrenant-me com si fos la meua última vegada al camp. Ara mateix estic vivint un somni, encara que el més gran seria poder viure d’aquest esport”, afegeix el Jordi, el referent del qual és David de Gea, porter del Manchester United.

L’ara porter del Manchester United és el seu referent des que jugava a l’Atlètic de Madrid

Valero va començar a jugar a l’Arbeca, després va passar pel Garrigues i el Mollerussa, per fitxar posteriorment pel Lleida, on va estar fins al primer any de cadet. Després de provar per l’Espanyol i el Màlaga, va fitxar pel Nàstic, on va viure “una de les millors etapes. Els tinc molt afecte a tots i vaig tenir l’oportunitat de disfrutar del futbol professional, entrenant-me diverses vegades amb l’equip de Segona A”. “Tot això no hauria estat possible sense el suport de tota la meua gent, començant per la família, que ha hagut d’esforçar-se molt durant aquests anys. També Ramon Bayona, ara a l’Atlètic Segre, i al seu pare pels viatges a Tarragona per entrenar-se. Però sobretot al meu pare Sergi, que m’ajuda a créixer tant dins com fora del camp.” El pare del Jordi, el Sergi, va ser futbolista del Mollerussa, amb el qual va aconseguir l’ascens a Segona A l’any 1988.

tracking