SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Febre per Màrquez a Cervera

Gairebé un miler de fans van passar el cap de setmana pel Museu de Cervera per veure l’exposició del campió || Majoritàriament de Catalunya i València

Aficionats mirant amb deteniment la Suter amb la qual Marc va conquerir el títol de Moto2 el 2012.

Aficionats mirant amb deteniment la Suter amb la qual Marc va conquerir el títol de Moto2 el 2012.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 886 persones van visitar durant el cap de setmana passat la sala d’exposicions del Museu Comarcal de Cervera dedicada als germans Marc i Àlex Màrquez. La majoria dels visitants procedien de diferents punts de Catalunya i del País Valencià, que s’havien desplaçat a la capital de la Segarra per acompanyar Marc en la festa de celebració del seu setè títol mundial, el cinquè a la categoria reina. La major part eren famílies i grups d’amics. Entre els visitants estrangers, que van ser una minoria, van destacar principalment de França. Un dels moments amb més afluència va ser dissabte a la tarda, entre les 18.00 i les 19.00 hores, en les quals es van arribar a registrar cues davant de la porta del museu.

La sala d’exposicions dedicada als Màrquez va ser inaugurada l’any 2012 i des d’aleshores l’han visitat més de 30.000 persones i cada vegada són més els estrangers que es desplacen a Cervera per conèixer la ciutat del seu ídol. De fet, fins al mes d’octubre passat, la sala havia rebut 1.260 visitants forans, quan en tot el 2017 van ser 793, la majoria procedents de França i Itàlia.

El club de fans de Marc tancarà aquesta temporada amb 2.200 socis, uns 600 més que l’any passat

L’exposició està distribuïda en tres grans àrees. La primera està dedicada a Cervera i a les vivències dels germans Màrquez a la seua ciutat natal i amb la seua gent. La segona se centra en els primers anys esportius de Marc, amb les seues primeres motos, cascos i vestits de carreres, així com les motos amb què va conquerir els títols de 125 (2010) i de Moto2 (2012). El tercer sector està íntegrament reservat al seu pas per MotoGP. En una vitrina s’exposen els trofeus de les seues victòries i les quatre motos amb què va guanyar el Mundial (2013, 2014, 2016 i 2017), ja que al gener està previst que s’hi incorpori l’Honda amb què ha aconseguit el campionat aquest any.

D’altra banda, el Fan Club de Marc Màrquez compta aquesta temporada amb 2.200 membres oficials, 600 més que l’any passat, amb Itàlia i França, al marge d’Espanya, com els països on l’heptacampió mundial té més adeptes, seguit de Llatinoamèrica, els EUA, la Xina, Indonèsia, el Japó i Austràlia.

tracking