SEGRE

OLIMPISME PIRINEUS-BARCELONA

El 'cas Kosovo' amenaça els Jocs als Pirineus

El COI insisteix que Espanya reconegui el país balcànic si vol esdeveniments

La Taula de Treball per al projecte Pirineus-Barcelona, en una reunió recent.

La Taula de Treball per al projecte Pirineus-Barcelona, en una reunió recent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya és “l’únic país” amb el qual el Comitè Olímpic Internacional (COI) no troba una solució per a la participació en les seues competicions dels atletes de Kosovo, la independència del qual no reconeix l’Estat espanyol. El cas Kosovo posa en risc el somni olímpic de Pirineus-Barcelona 2030 perquè el COI amenaça Espanya de quedar-se sense esdeveniments esportius si no respecta el país balcànic Així es va expressar el director general adjunt del COI, Pere Miró, sobre el conflicte generat en els Mundials de karate clausurats diumenge a Madrid, on els kosovars van haver de participar sota les sigles de la Federació Mundial després de ser-los negat el visat.

“Nosaltres respectem les lleis del nostre país però en l’àmbit esportiu cal respectar la Carta Olímpica. I si no solucionem aquest assumpte, l’organització d’esdeveniments esportius internacionals a Espanya és implantejable”, va assenyalar el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco.

El Govern central diu que ha facilitat la participació de kosovars encara que no n’admeti la independència

El Govern espanyol va reaccionar ahir subratllant que ha facilitat la participació d’esportistes kosovars en esdeveniments esportius encara que no reconegui la independència de Kosovo de Sèrbia. Per la seua part, el vicepresident del COI, Juan Antonio Samaranch, va afirmar que Espanya és un “gran aliat” de l’esmentat organisme i “font de solucions”, i confia que les converses amb el Govern de Pedro Sánchez pel cas Kosovo donaran “fruits immediatament”.

Pel que fa a les opcions d’allotjar uns Jocs d’Hivern, amb l’opció de Pirineus-Barcelona, va dir que quan Madrid va defensar la candidatura del 2020 els va sorprendre que, l’any següent, molts dels postulats d’aquest projecte coincidien amb l’agenda 2020 del COI.

tracking