SEGRE

ATLETISME INSTAL·LACIONS

Es planten pel mal estat de les pistes a Tàrrega

El CEACA denuncia la falta de manteniment i una il·luminació deficient

David Ramon, coordinador d’atletisme del club, mostra algunes de les pedres que hi ha al circuit.

David Ramon, coordinador d’atletisme del club, mostra algunes de les pedres que hi ha al circuit.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secció d’atletisme del Club Esportiu Amics de la Cultura Activa de Tàrrega (CEACAT) ha decidit no participar en el pròxim Cros Intercomarcal de la ciutat, previst per a aquest diumenge, en protesta pel “deplorable”, segons van qualificar, estat en el qual es troben les instal·lacions en les quals s’entrenen, ubicades al recinte del càmping municipal. El seu president, Pepe Roca, va dir ahir que “demanem millores en la il·luminació, els vestidors i els lavabos”, una cosa que reivindiquen des de fa temps.

En un comunicat emès ahir, el CEACA explica les condicions en les quals s’han d’entrenar el mig centenar d’atletes que té, d’entre 6 i 16 anys. Ho fan dos dies a la setmana durant 9 mesos de l’any, sense gairebé llum, perquè els focus actuals són insuficients, sense un vestidor on canviar-se i ni una simple presa d’aigua amb la qual netejar-se o “rentar-nos una petita ferida en cas de caiguda”, relata la nota. També critiquen el poc manteniment del circuit.

El club, que compta amb uns 50 nens, no correrà el cros de Tàrrega com a mesura de pressió

“Hem de lluitar perquè vinguin a tallar l’herba. Ho demanem quan comença a sortir i passen quan ja ens arriba a l’altura dels genolls”, expliquen fonts del club. D’altra banda, lamenten que en ocasions no poden entrenar-se perquè el recinte està ocupat per alguna fira, o perquè el grau de brutícia és tal que no és preceptiu fer-hi esport.

Per la seua part, el regidor d’Esports de l’ajuntament de Tàrrega, Jaume Folguera, va assenyalar que la comunicació amb el club d’atletisme és fluida i va mostrar la seua disposició “a continuar conversant sobre totes les seues peticions”, incidint que “estem a temps de parlar-ho, ja que en aquests moments treballem en les inversions i els pressupostos municipals del 2019”.

Folguera va desmentir, no obstant, que el CEACA no tingui accés a l’aigua corrent i va assegurar que “la mateixa clau que obre la sala multiusos on es canvien obre els serveis”, per la qual cosa també tenen accés als banys.

L’objectiu era que entrés en funcionament el 2009, però al final va ser desestimat per falta de recursos.

L’actual alcaldessa, Rosa Maria Perelló, va reprendre el 2015 l’esmentat projecte i va anunciar que aquell mateix any s’habilitaria un espai a la zona esportiva per a la pràctica de l’atletisme, amb una inversió de 16.000 euros.

El 2008 es va aprovar una nova pista per 2,2 milions L’ajuntament de Tàrrega té a sobre de la taula un vell projecte per a la construcció d’una pista d’atletisme al costat del pavelló municipal d’esports, que el 2008 va ser aprovat per la junta de govern que encapçalava el llavors alcalde Joan Amézaga. Suposava una inversió de 2,2 milions d’euros, dels quals 737.000 els aportava inicialment la Generalitat i 300.000 més el consistori.

David Ramon, coordinador d’atletisme del club, mostra algunes de les pedres que hi ha al circuit.

David Ramon, coordinador d’atletisme del club, mostra algunes de les pedres que hi ha al circuit.SEGRE TÀRREGA

tracking