SEGRE

POLÍTICA ESPORTIVA INSTITUCIONS

Acusen Rienda d'eludir impostos amb una societat

La secretària d’Estat per a l’Esport ho nega i diu estar al corrent de pagament

María José Rienda, secretària d’Estat d’Esport.

María José Rienda, secretària d’Estat d’Esport.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària d’Estat d’Esport i presidenta del Consell Superior d’Esports, María José Rienda, hauria fet servir una societat instrumental per cobrar els seus drets d’imatge quan era esquiadora d’elit, amb la qual suposadament va eludir pagaments a Hisenda. Segons va publicar ahir El Mundo, l’esquiadora va utilitzar des del 2004 i fins al 2011, coincidint amb el final de la seua carrera esportiva, una societat instrumental per cobrar els seus drets d’imatge. Mitjançant aquesta estratègia va declarar ingressos per valor d’almenys 1,4 milions d’euros. Segons aquest diari, s’hauria estalviat impostos al tributar els seus drets d’imatge a través de l’Impost de Societats en lloc de per l’IRPF.

María José Rienda va assegurar que està “al corrent” de les seues obligacions fiscals i que “no hi ha hagut cap evasió d’impostos” per la seua part. “No existeix cap empresa instrumental i no hi ha hagut cap evasió d’impostos”, va dir Rienda després de presidir un acte contra l’abús infantil en l’esport a la seu del CSD.

La secretària d’Estat va defensar que “no s’ha amagat cap informació” per la seua part i que, igual que molts esportistes, va deixar en mans d’una assessoria la gestió de determinades actuacions durant la seua etapa en actiu. De l’empresa va assenyalar que “té activitat dins de la publicitat i, de la gestió que ha pogut tenir, figuren dos habitatges meus perquè estan a la declaració. Jo no he amagat res”, va insistir.

El ministre de Cultura i Esport, José Guirao, va assegurar que l’exesquiadora “donarà explicacions” i va manifestar que “confio en ella”, mentre que PP, Ciutadans i Units Podem van assegurar que reclamaran la compareixença de Rienda.

tracking