SEGRE

PIRAGÜISME AIGÜES BRAVES

Quatre lleidatans arranquen la pretemporada a Itàlia

Núria Vilarrubla, Marta Martínez, Laia Sorribes i Miquel Travé, amb Espanya

Marta Martínez, durant l’entrenament d’ahir al canal italià d’Ivrea.

Marta Martínez, durant l’entrenament d’ahir al canal italià d’Ivrea.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola absoluta d’aigües braves, amb quatre lleidatans a les seues files, ha iniciat aquesta setmana el periple de concentracions a l’estranger amb una primera estada de cinc dies al canal italià d’Ivrea, que seguirà una altra de més llarga a Dubai, del 8 al 22 de desembre, encara que amb un grup de palistes una mica més reduït.

A aquesta primera cita ha acudit l’equip absolut de l’any passat, amb les úniques absències de Maialen Chourraut, que segueix una preparació al marge, i el lleidatà Dani Marzo, que per problemes personals no hi ha pogut anar.

La representació lleidatana a Ivrea l’encapçalen les veteranes Núria Vilarrubla i Marta Martínez, ja assídues a la selecció, i les promeses Miquel Travé i Laia Sorribes.

L’urgellenc, ja acomodat a l’equip absolut malgrat estrenar aquest any la categoria sub-23, ve de guanyar l’any passat el títol mundial júnior de C1 i els europeus de canoa i caiac, convertint-se en el primer palista masculí a aconseguir l’or en dos disciplines diferents en un mateix campionat oficial, igualant l’australiana Jessica Fox.

Sorribes, per la seua part, torna a l’equip després de passar un 2018 en blanc per culpa d’una lesió d’espatlla que la va obligar a passar pel quiròfan. Tot i que encara no s’entrena a ple rendiment, el seleccionador, el també lleidatà Guillermo Díez-Canedo, volgut comptar amb la pontsicana “perquè també se senti de l’equip”.

A més, l’equip està treballant en un centre de fisioteràpia que utilitza la selecció italiana, a la qual anteriorment va estar vinculat el mateix Díez-Canedo com a entrenador. A l’expedició també s’han unit les dos fisioterapeutes de l’equip estatal, les lleidatanes Dolors Guitart i Naila Jornet, germana del campió d’esquí de muntanya i skyrunning Kilian Jornet.

L’objectiu és preparar les proves de selecció del proper mes de maig, d’on sortirà l’equip que prendrà part a l’Europeu i a les tres primeres Copes del Món d’una temporada en la qual Espanya i la resta de països es jugaran en el Mundial de la Seu d’Urgell (que se celebrarà del 24 al 29 de setembre) les places olímpiques per als Jocs de Tòquio 2020.

tracking