FUTBOL LLIGA DE LES NACIONS

Espanya decep a Croàcia

La selecció de Luis Enrique va deixar escapar l’oportunitat de classificar-se per a la Final Four i depèn ara que anglesos i croats empatin diumenge vinent || El porter De Gea va tornar a fallar

Jordi Alba, que tornava a la selecció espanyola, disputa una pilota en una acció del partit d’ahir.EFE

La selecció espanyola haurà d’esperar un empat entre Anglaterra i Croàcia, en l’última jornada de la fase de grups de la Lliga de Nacions, per confirmar la seua presència a la Final Four, al perdre ahir davant de la vigent subcampiona del món, Croàcia, en un final de partit trepidant (3-2). L’equip de Luis Enrique ja no pot fer res més per estar en la batalla per la primera Nations League de la història. Només un empat a Wembley diumenge li donarà el bitllet de manera indirecta, ja que ahir a la nit va deixar escapar l’oportunitat d’haver-ho aconseguit pels seus propis mèrits.

L’orgull d’una Croàcia lluitadora i agressiva va tombar Espanya a Zagreb. La selecció no es va guanyar el pas ahir, condicionada per tres errors individuals, dos de greus, del porter David de Gea.

El tot o res no representava un examen a la maduresa de l’Espanya de Luis Enrique. El seu immaculat camí es va torçar quan menys ho esperava, davant Anglaterra a Sevilla, víctima de greus errors i una meitat de total desconnexió que va costar cara. Va provocar jugar-s’ho tot a casa de la subcampiona del món, una Croàcia ferida pel 6-0 que li va endossar Espanya en la primera volta, que van ser punyals per a un grup exhaust després de l’èxit mundialista.

Si alguna cosa marca el futbol croat és l’orgull, per sobre fins i tot de la qualitat de futbolistes com Modric o Rakitic, que posen el sentit al seu joc. Per treure una cosa positiva, Espanya havia de baixar al fang en l’altre futbol i allà mai ha estat experta. Va apostar Luis Enrique per Sergi Roberto en el lateral dret, el quart lateral en cinc partits. Perisic el va buscar descaradament. Li va agafar l’esquena als sis minuts i el seu xut, sec i arran de gespa, el va repel·lir la fusta en el primer avís de la selecció croata. Espanya no es va despertar fins a les portes del descans amb dos llançaments de Saúl i Isco que van servir com a primera resposta davant de la superioritat local. Però el marcador no es va moure.

A la segona meitat Luis Enrique va activar el seu equip i va fer pujar la línia de pressió bastants metres. Menys sortida per als balcànics i més setge a la seua àrea. Tanmateix, van ser els pupils de Dalic els que van agafar la iniciativa en el marcador en una falta d’entesa entre Sergi Roberto i Ramos i Kramaric va batre amb facilitat De Gea (1-0). Ceballos va empatar dos minuts després (1-1), però Croàcia va tornar a evidenciar les carències defensives d’Espanya, deixant en evidència el seu porter. Espanya va igualar el 2-1, però va concedir el 3-2 en l’afegit.