SEGRE

POLIESPORTIU JOCS OLÍMPICS

Exteriors veu “una mica de mala fe” en les queixes del COI pel 'cas Kosovo'

Luis Marco Aguiriano, secretari d’Estat per a la Unió Europea.

Luis Marco Aguiriano, secretari d’Estat per a la Unió Europea.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat per a la Unió Europea, Luis Marco Aguiriano, va assegurar ahir que “es comença a qüestionar si hi ha una mica de mala fe rere l’atac centralitzat a Espanya” per part del Comitè Olímpic Internacional (COI) pel fet que no concedeixi visats als atletes kosovars.

“Ens estem començant a demanar seriosament el perquè d’un error tan sonat, i si no s’amaga una mica de mala fe darrere d’aquest atac especialitzat i centralitzat a Espanya”, va dir.

“No hem denegat cap visat perquè no se’ns ha demanat cap visat”, com ja s’ha explicat al president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, “en una carta claríssima” del ministre Josep Borrell, va insistir.

Exteriors considera una “situació molt sorprenent” la polèmica creada al COI i que, segons va dir, parteix de declaracions “rotundament falses d’un alt càrrec espanyol al COI”. Aguiriano es referia al director general adjunt Pere Miró.

El COI havia demanat a les federacions internacionals que no atorguessin a Espanya l’organització de grans competicions internacionals, tret que el Govern espanyol garantís que els atletes de Kosovo podien competir-hi.

tracking