SEGRE

ATLETISME CURSES DE MUNTANYA

Kilian adaptarà el calendari a la seua pròxima paternitat

Presenta a Barcelona el seu quart llibre, que porta per títol ‘Res és impossible’

Kilian Jornet, en una de les zones de cordes fixes a més de 2.500 metres d’altitud.

Kilian Jornet, en una de les zones de cordes fixes a més de 2.500 metres d’altitud.SKYRUNNING WORLD SERIES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de vendre més de 120.000 exemplars dels seus tres primers llibres, Kilian Jornet va presentar ahir a Barcelona la seua nova publicació, que porta per títol Res és impossible. L’atleta va explicar que ara es prepara per al seu repte més important, ser pare, segons va explicar en una entrevista per a Esport3, en la qual assegura que per aquesta raó tant ell com la seua parella, la també atleta Emelie Forsberg, hauran d’adaptar els seus respectius calendaris. “L’arribada del nostre fill canviarà moltes coses i totes seran bones, però normalment els dos participem en les mateixes carreres i ara ens ho haurem de combinar: mentre un corri, l’altre haurà de fer de babysitter.

Als seus 31 anys, Kilian Jornet ha aconseguit tots els trofeus que un corredor d’ultra resistència i un esquiador de muntanya somia. A més, ha culminat en un estil minimalista alguns dels cims més emblemàtics del món, entre aquests un doble ascens a l’Everest, assoliments que, segons admet, han provocat un canvi en la manera de motivar-se. Resident a Noruega, on a diferència de quan vivia als Alps no escala “noms, sinó muntanyes”, Jornet reflexiona al seu nou llibre sobre el seu dia a dia, endinsant-se en les intimitats i els consells pràctics d’un esportista d’elit.

“No m’agrada perdre el temps, m’agrada estar actiu i, si puc, aprofito qualsevol segon per apuntar-me coses, fer notes de veu i anar recollint el material per al llibre. Aquest últim any, a l’estar uns mesos lesionat, he tingut temps per donar una empenta final al llibre”, va explicar.

Després d’una carrera tan exitosa, explica que “no estic desmotivat per competir, però la motivació ha canviat de forma. Fa deu anys, l’objectiu era guanyar la carrera, aconseguir la victòria. Avui dia sé que aquesta explosió que vaig sentir la primera vegada que vaig guanyar Zegama o la Pierra Menta no la tornaré a tenir més. El que em motiva ja no és somiar cegament a guanyar aquestes curses, sinó que em motiven altres coses”, va comentar.

Tampoc descarta una nova ascensió a l’Everest, que va pujar dos vegades en pocs dies. “Tinc ganes de tornar a les muntanyes més altes”, assenyala.

tracking