SEGRE

MOTOCICLISME

Màrquez no pot acabar l’últim Gran Premi del Mundial

Àlex acaba tercer en Moto2

Màrquez no pot acabar l'últim Gran Premi del Mundial

Màrquez no pot acabar l'últim Gran Premi del MundialEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot italià Andrea Dovizioso (Ducati) ha vençut aquest diumenge en la cursa de MotoGP del Gran Premi de la Comunitat Valenciana, última prova del Mundial de motociclisme, en la qual la pluja va obligar a parar la cursa i rellançar-la ja sense l’espanyol Marc Márquez (Repsol Honda), que va tenir una caiguda en la volta 7.

'Dovi', que acaba la temporada com a subcampió, va estar acompanyat en el podi de Cheste per dos espanyols: Àlex Rins (Suzuki), que va arribar a liderar en moltes fases de la cita, i Pol Espargaró (KTM), que va aconseguir el seu primer podi i el de KTM en MotoGP.

Les difícils condicions climatològiques i de la pista van convertir l’última cita del campionat en una cursa de supervivència; la pluja no va abandonar el Circuit Ricardo Tormo i va causar nombroses víctimes, tantes que quan la prova va haver de ser aturada a falta de 14 voltes només quedaven 16 pilots en pista.Tot un dia de comiats en la categoria reina. El català Dani Pedrosa (Repsol Honda) va dir adéu al campionat del món amb un meritori cinquè posat, mentre que el balear Jorge Lorenzo posa fi a la seua història amb Ducati amb una dotzena plaça abans de posar rumb al Repsol Honda per ocupar el lloc del de Castellar del Vallès.

Amb algunes gotes caient sobre el traçat, Àlex Rins (Suzuki) va realitzar una sortida impecable per arrabassar-se el lideratge al 'poleman' de dissabte, Maverick Viñales (Yamaha), que també es va veure superat en les primeres voltes per Andrea Dovizioso (Ducati), Marc Márquez i Pol Espargaró (KTM).

No s’havien completat encara ni deu girs i el xàfec ja havia deixat fora de combat diversos pilots. Primer va ser Pol, i poc després el campió del món, que va tenir una forta caiguda en la corba 9 i va tornar a colpejar-se l’espatlla esquerra, que es va dislocar durant la Q2. Els italians Michele Pirro (Ducati) i Danilo Petrucci (Ducati) i el belga Thomas Luthi (Estavella Galícia 0,0 Marc VDS) van ser altres dels afectats.

Alhora que Viñales se n’anava al terra en la corba 14, la qual cosa deixava la tercera plaça de la general confirmada per al seu company Valentino Rossi, Dovizioso s'enduia a la primera posició de la cursa amb 'Il Dottore' per darrere, condemnant ambdós a Rins al tercer lloc. Era la volta 14, i la pluja creixia. 'Dovi' va aixecar la mà demanant l’l’ajornament i gairebé al moment Direcció de Cursa feia onejar la bandera roja en pista, una mica tard per a alguns pilots. "Potser l’havien d’haver parat una mica abans", va assenyalar Jorge Lorenzo (Ducati) durant l’aturada abans que es tornés a obrir el 'pitlane'.

En aquesta nova sortida, només amb 16 pilots, Rins va tornar a posar-se per davant, però aviat Dovizioso li va arrabassar la posició de privilegi i Rossi el va condemnar al tercer lloc. La caiguda del transalpí a falta de quatre voltes, just després de la d’Álvaro Bautista (Ducati), va permetre a Pol Espargaró situar-se en posicions de podi.Quant a la resta d’espanyols, Jordi Torres (Ducati) va ser quinzè, i Márquez, Viñales, Baptista i Aleix Espargaró (Aprilia) no van aconseguir acabar.

A més, el francès Johann Zarco (Yamaha) es va confirmar com el millor independent i Franco Morbidelli (Estavella Galícia 0,0 Marc VDS), com el 'rookie' de l’any, malgrat que no va poder sortir en el rellançament de la cursa per arribar tard als boxes.

tracking