Dos mil atletes contra la pluja

Mireia Sosa (Xafatolls) i Víctor Puyuelo (CA Oroel Jaca), guanyadors de la 26 edició de la Rodi Mitja Marató de Lleida-Memorial Juanjo Garra || En la distància dels 5 km la victòria va ser per a Jone Zabaleta i Ahmed Hfairi i Xavier Badia, que van entrar junts

Un moment de la sortida de la Mitja Marató, que va reunir 1.200 participants.

Un moment de la sortida de la Mitja Marató, que va reunir 1.200 participants.MAGDALENA ALTISENT

La pluja que va caure ahir sobre la ciutat de Lleida no va frenar els prop de dos mil atletes que es van citar per afrontar una nova edició de la Mitja Marató de Lleida, prova organitzada per l’AE Ekke. La proposta atlètica va reunir aquest cap de setmana 2.200 corredors, dels quals uns 1.200 van disputar ahir la 26 edició de la Rodi Mitja Marató de Lleida - Memorial Juanjo Garra, mentre que uns 500 ho van fer en la distància dels 5 quilòmetres. Uns altres cinc-cents atletes van participar dissabte en les curses infantils, al col·legi Pràctiques 2. Tant la línia de sortida com la de meta estava situada davant les instal·lacions de l’AE Ekke.

Pel que fa a la Mitja Marató, sobre una distància homologada per la Federació Catalana d’Atletisme de 21,097 quilòmetres, la victòria va ser per a Mireia Sosa (Xafatolls) i Víctor Puyuelo (CA Oroel Jaca). En la carrera femenina, Mireia Sosa va guanyar amb autoritat, firmant un temps de 1.25.16. A l’atleta del Xafatolls la van acompanyar al podi Meritxell Bonet (Tri-4.40), que va parar el crono en 1.29.53, mentre que el tercer lloc va ser per a Núria Ribalta (Xafatolls), amb 1.30.15.

Amb la carrera organitzada ahir per l’AE Ekke es tanca aquesta temporada el Circuit Mitges de Ponent

Més ajustat va ser el triomf en la carrera masculina, en la qual es va imposar Víctor Puyuelo (CA Oroel Jaca), que va firmar un temps de 1.08.05, aconseguint la victòria per molt poc, ja que José Manuel Vieito (CA Sar Vermú Petroni) va entrar segon amb 1.08.09. El tercer lloc en el podi va ser per a Roger Camprubí (AE Ekke), amb un crono de 1.12.36. Joan Torné, de la CE Aspid, va completar el recorregut en cadira de rodes amb un temps de 1.13.01.

Pel que fa a la cursa dels 5 quilòmetres, la victòria en dones va ser per a Jone Zabaleta (At. Sant Sebastià), que es va imposar amb un minut d’avantatge sobre la segona classificada. Zabaleta va parar el crono en 16.31, mentre que la segona a arribar, Sara Alonso (AA Catalunya), ho va fer amb 17.34. La tercera posició va correspondre a Pragnya Mohan (Tri-4.40), que va creuar la línia de meta un minut més tard, amb un temps de 18.31.

En aquesta distància, en la categoria masculina hi va haver victòria ex aequo, ja que Ahmed Hfairi (Esports Truga) i Xavier Badia (Pau Fisio-Níam) van creuar la meta de la mà, amb un mateix temps, 15.24. Molt a prop seu va entrar, en tercera posició, Àlex Marfil, de la UdL, que va parar el crono en 15.30.

La prova va servir per posar punt final al circuit de Mitges de Ponent, a més de ser puntuable per a la Lliga Ponent. Per segon any, també era l’escenari del Campionat de Catalunya Universitari de la distància. La següent cita de la Lliga Ponent serà el proper 2 de desembre, amb la Cursa i Caminada Solidàries d’Artesa de Lleida.