MOTOCICLISME MUNDIAL

Llegendari Màrquez

Rep la setena medalla de campió mundial i la cinquena placa de MotoGP || Suma nou victòries i 14 podis en el seu segon millor any a la categoria reina

Marc Màrquez amb Valentino Rossi i Andrea Dovizioso a la gala de premis de MotoGP.MOTOGP

Marc Màrquez va ser un dels protagonistes de la gala de lliurament de premis de MotoGP, que es va celebrar al Palau de Congressos de València, on el pilot de Cervera va rebre la medalla de campió del món. A més, va col·locar el seu nom per cinquena vegada al trofeu de campions entre els aplaudiments dels seus rivals més immediats el 2018, els italians Andrea Dovizioso i Valentino Rossi. Amb aquesta cinquena placa al trofeu, el lleidatà iguala Doohan, se situa a dos de Rossi i a tres del també italià Giacomo Agostini.

Per a Màrquez, ha estat el seu segon millor any a la categoria reina, en què ha sumat nou victòries i catorze podis, els mateixos que el 2014, encara que fa quatre temporades els triomfs van ser tretze. El lleidatà, que a més de ser el campió també ha estat el pilot que més poles ha firmat, amb set, i més voltes ràpides ha aconseguit, també set, va obtenir altres recompenses com un BMW M3 CS i un rellotge. Màrquez va tancar diumenge una temporada històrica per a Honda, ja que a més del títol de campió del món, la firma japonesa va aconseguir el campionat per equips, gràcies al lleidatà i Dani Pedrosa, i el de constructors, tots dos al davant de la italiana Ducati. A la gala, Pedrosa es va acomiadar de MotoGP i va assistir per última vegada com a pilot a l’entrega de premis, en què també va ser protagonista i va ser ovacionat.

El circuit Ricardo Tormo acollirà avui i demà els primers tests de la pretemporada 2019, en els quals Jorge Lorenzo s’estrenarà com a pilot oficial d’Honda, formant equip amb Màrquez. El traçat serà també l’escenari en el qual Joan Mir (Suzuki), el portuguès Miguel Oliveira (KTM), l’italià Francesco Bagnaia (Ducati) i el francès Fabio Quartararo (Yamaha) pilotaran per primera vegada una MotoGP. Les categories de Moto3 i Moto2, per la seua banda, s’uniran a partir del 2019 a l’esquema de MotoGP per a les qualificacions de dissabte i comptaran amb una Q1 i una Q2 per configurar les graelles. L’objectiu d’aquesta novetat introduïda per la comissió de Grans Premis és el de “preparar tots els pilots que van escalant esglaons a la competició per a aquest format, de cara al futur ascens a la categoria reina del campionat”, segons MotoGP.