SEGRE

AUTOMOBILISME KARTS

El lleidatà Samuel Bean, de 15 anys, campió de Catalunya júnior de kàrting

El lleidatà Samuel Bean, de 15 anys, acaba de proclamar-se campió de Catalunya júnior de kàrting || Va conèixer i es va entrenar amb el seu ídol el 2017

Samuel Bean, en una imatge d’aquest any, amb el kart de competició.

Samuel Bean, en una imatge d’aquest any, amb el kart de competició.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Samuel Bean Álvaro, de 15 anys, es va proclamar campió de Catalunya júnior de kàrting el cap de setmana passat al Circuit d’Alcarràs. Tot i que encara compta amb una curta experiència a la competició, ja que va començar a practicar kàrting a finals del 2015, Samuel ja ha aconseguit el primer títol de la que s’augura una prometedora trajectòria. El desembre del 2015, només dos mesos després d’iniciar-se en els karts, va participar en el campionat MDK White Series i després de tres curses va finalitzar subcampió amb una victòria, un segon lloc i un tercer de compartit.

Aquesta temporada ha aconseguit el títol català després de deu carreres, a les quals s’han d’afegir cinc mítings.

L’any que ve passarà, per edat, a sènior i té previst disputar també el Campionat d’Espanya

“Aquest any ens hem centrat en el Campionat de Catalunya i hem aconseguit l’objectiu que ens havíem fixat al principi de temporada amb una estructura d’equip privat i familiar, a més del suport de l’Escuderia Lleida i unes quantes empreses que s’han sumat al nostre projecte i ens han ajudat”, explica en aquest sentit el jove pilot, que estudia quart d’ESO a l’institut Màrius Torres i que té com a altres aficions esportives el ciclisme i el bàsquet.

El gener del 2017, quan encara tenia tretze anys, va fer realitat el seu somni de poder compartir unes hores i entrenar-se amb el bicampió del món de Fórmula 1, Fernando Alonso, al qual espera emular algun dia i amb qui comparteix el mateix ídol: el recordat i mític Ayrton Senna.

Samuel, enrolat en una de les millors escuderies espanyoles, l’asturiana DPK Racing, va viure l’experiència de conèixer Alonso al circuit de kàrting que el govern d’Astúries va construir per al pilot el 2015, a catorze quilòmetres d’Oviedo, i on hi ha, a més, un museu al voltant de la seua figura.

Samuel Bean ja es prepara per a un 2019 en el qual canviarà de categoria. “Passaré a ser pilot de categoria sènior, de manera que hauré d’adaptar-me. La idea és córrer el Català amb l’Escuderia Lleida i l’Estatal amb l’equip DPK Racing”, conclou.

tracking