SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Busquets, a un partit dels 500 com a blaugrana

Serà el setè a arribar a aquesta xifra d’encontres oficials amb el Barça

Sergio Busquets, durant l’entrenament d’ahir a la Ciutat Esportiva.

Sergio Busquets, durant l’entrenament d’ahir a la Ciutat Esportiva.FCBARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sergio Busquets ingressarà dissabte al grup de futbolistes que han jugat cinc-cents encontres oficials amb el Barça, ja que assolirà aquesta xifra al partit de Lliga contra l’Atlètic (20.45, Movistar Partidazo). El de Badia del Vallès, que va jugar al planter del Lleida del 1999 al 2003, ingressarà en un selecte club que formen sis futbolistes: Xavi Hernández (767 partits), Andrés Iniesta (675), Leo Messi (650), Carles Puyol (593), Migueli (549) i Víctor Valdés (539).

Busquets està complint l’onzena campanya al primer equip, amb el qual suma 28 títols.

El club blaugrana haurà de pagar cent milions extra si fitxa un futbolista del Liverpool abans del 2021

Va debutar amb Pep Guardiola la 2008-2009, una setmana després de jugar amb el filial contra la Gramenet a Segona B. Va ser titular al seu primer partit, contra el Ràcing de Santander, i des d’aleshores ha estat una peça clau als esquemes de tots els tècnics blaugrana, així com a la selecció espanyola.

És el segon capità després de Messi i la primera vegada que va lluir el braçalet va ser en un partit contra el Sevilla la temporada 2014-2015.

“He tingut la sort d’haver entrenat quatre dels millors migcampistes de les últimes dècades: Redondo, Makelele, Xabi Alonso i Busquets”, va assenyalar Vicente del Bosque a El País. “Són especialistes. La seua qualitat més gran és que pensen en l’equip més que en ells. Ocupen una posició vital i han de sacrificar-se. Posant-se entre els centrals, sortint al migcamp, arribant endavant, cobrint els laterals quan pugen i donant suport als interiors”, va afegir l’extècnic de la selecció.

tracking