SEGRE

OLIMPISME JOCS D?HIVERN

Pirineus-Barcelona inclourà algunes proves a França

El bob i el tobogan per reduir costos, al no haver-hi aquí aquestes instal·lacions

Gerard Figueras, segon per l’esquerra, ahir durant una de les reunions amb entitats lleidatanes.

Gerard Figueras, segon per l’esquerra, ahir durant una de les reunions amb entitats lleidatanes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, va reconèixer ahir en declaracions a aquest diari que algunes proves com el bob i el tobogan es disputarien a França si, finalment, resultés elegida Pirineus-Barcelona, tant si fos per als Jocs d’Hivern del 2026 com en els del 2030. “El bob i el tobogan anirien a França perquè ara el Comitè Olímpic Internacional té en compte diferents territoris, fins i tot països, amb l’objectiu de reduir costos. Per això, la S final de Pirineus no està posada per casualitat”, va explicar Figueras, que va realitzar ahir una visita institucional a la demarcació de Lleida, on va mantenir diverses reunions amb entitats esportives i institucions.

La sostenibilitat del projecte és conseqüència d’un canvi en els barems del COI. Després de comprovar que moltes ciutats marxaven del concurs per raons socials, polítiques i, sobretot, econòmiques, el COI va decidir suavitzar les pretensions. Això implica que si alguna prova no es pot realitzar perquè no hi ha pista practicable, no hi ha problema a buscar-la en països propers. Això obriria la porta que França aculli les competicions de luge, bob i tobogan, que requereixen costoses instal·lacions que no hi ha ni a Catalunya ni a la propera Andorra.

D’altra banda, a començaments del mes de desembre membres de Pirineus-Barcelona mantindran dos reunions amb el COI a la seu de Lausana (Suïssa). El 3 de desembre, amb Gilbert Felli, que va ser l’enviat del COI quan va visitar el Pirineu al setembre i que va donar el vistiplau al projecte, per plantejar-li l’estructura del dossier operatiu que Ferrocarrils de la Generalitat ha d’elaborar per al primer trimestre de l’any 2019. Dos dies més tard, el dia 5, seran les diputacions de Lleida, Barcelona i Girona les que es reuniran amb el català Pere Miró, director general adjunt del COI.

Figueras va reiterar que “anem enfocats al 2030, però ha caigut Calgary i poden caure també Estocolm i Milà. Per tant, hem d’estar preparats. Si haguéssim d’anar al 2026 caldria prendre una decisió que encara no s’ha pres [no hi ha candidatura oficial], per aquest motiu estem teixint complicitats institucionals”. La decisió del COI, al juliol.

tracking