SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Llibertat amb càrrecs per la pedrada al mosso

L’acusat no podrà atansar-se a menys de 500 metres de recintes esportius

Mossos i una ambulància a l’exterior del Gol Sud el 27 d’octubre quan van tenir lloc els incidents.

Mossos i una ambulància a l’exterior del Gol Sud el 27 d’octubre quan van tenir lloc els incidents.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’instrucció número 4 de Lleida va decretar ahir llibertat provisional amb càrrecs per al jove de 21 anys d’Alpicat F.R.G., que va ser detingut dijous com a presumpte autor de la pedrada a un mosso durant els incidents després del partit entre el Lleida Esportiu i l’Hèrcules a l’exterior del Camp d’Esports. L’acusat haurà de comparèixer al jutjat cada vegada que se’l requereixi i no pot atansar-se a menys de 500 metres a un recinte esportiu quan hi hagi un esdeveniment. La causa està oberta i pendent de judici per delictes d’atemptat contra agents de l’autoritat i lesions.

L’acusat, que va declarar ahir al matí per espai d’uns quaranta minuts, va afirmar que és abonat del club i va admetre la pertinença al grup d’animació Rudes Lleida. Durant la declaració, segons va poder saber aquest diari, el jove va reconèixer haver estat al lloc dels fets i que la vestimenta que utilitzava era la que apareixia a les imatges captades per les càmeres de seguretat, però va negar que fos l’autor de l’agressió a l’agent. L’advocat del jove va ratificar a SEGRE que el seu client es trobava al lloc dels incidents, encara que va assegurar que no va ser ell el que va llançar la pedra a l’agent dels Mossos d’Esquadra. Per la seua banda, el sindicat USPAC, que representa el cap dels ARRO que va resultar ferit, demana per a l’acusat unes penes per dos delictes, d’atemptat i de lesions contra l’autoritat, de sis i quatre anys, respectivament.

Els Mossos, que feia diverses setmanes que avançaven les investigacions, van procedir a la detenció de F.R.G. dijous passat al comprovar que totes les indagacions l’incriminaven. Aquest diari va poder saber de fonts de la investigació que la pedra que va llançar el presumpte autor correspon a un fragment de formigó de 10 x 10 cm i d’un pes de 0,5 kg. A les investigacions que ha dut a terme la policia catalana es constata que hi ha diverses imatges en què s’aprecia el llançament de la pedra i, després de revisar els enregistraments, el presumpte autor està localitzat des de les 18.00 fins a les 21.00 hores, que va ser el moment en el qual va abandonar el lloc de l’agressió. Tots els moviments en aquelles tres hores estan registrats per les càmeres de seguretat i han estat determinants per als agents que han instruït l’atestat.

La investigació no ha finalitzat. Hi va haver un segon mosso d’esquadra ferit per un cop de puny a la cara i se segueix treballant a identificar l’autor de l’agressió. A més, s’aixecaran diverses actes a altres seguidors del Lleida presents en els incidents. Per la seua part, el mosso ferit per la pedrada al nas continua de baixa i podria passar pel quiròfan.

El tècnic del Lleida Esportiu, Gerard Albadalejo, va dir ahir, quan li van preguntar per la possibilitat d’aconseguir el liderat aquesta jornada en cas de victòria blava i derrota del Vila-real B, que no pensa en això, sinó a guanyar el Sabadell. “Només es tracta de guanyar, oblidem-nos de si serem líders o no. No hi ha motivació més gran que guanyar i, a més, si juguem a casa amb la nostra afició”, va assenyalar Albadalejo, que comtpa amb tota la plantilla a disposició, encara que va admetre que hi ha jugadors que no estan al cent per cent ja que surten de lesions llargues com són els casos de Xemi i Marc Martínez.

El tècnic blau va assegurar que el 4-4 d’Eixea està oblidat i que “hem intentat buscar solucions. No diré aquí els errors que vam cometre perquè seria donar pistes a l’entrenador rival, però sí que puc dir que hem treballat molt bé aquests dies i que hem espremut la setmana intentant millorar el nostre joc i a veure com guanyar contra el Sabadell”.

Va definir l’equip arlequinat, que entrena l’extècnic blau Toni Seligrat, com “un conjunt difícil, que a més suma una trajectòria molt bona [acumula set jornades sense perdre]. Però no és més difícil que, per exemple, el Castelló, que va últim. Tots els equips del grup són difícils”.

Pel que fa a com veu l’encontre de demà i si li semblava que seria més tancat que el dia de l’Eixea, quan hi va haver vuit gols, Albadalejo va dir: “A priori pot semblar que sigui així, però també ho semblava el que vam jugar a Eixea i, finalment, va sortir un partit boig. Lleida i Sabadell som dos grans de la categoria i el partit es decidirà per detalls. Esperem comptar amb el suport de l’afició i amb els seus càntics i crits fins al final”, va assenyalar l’entrenador blau, que avui dirigirà l’última sessió abans del matx.

El Lleida no descarta ser acusació particular El president del Lleida Esportiu, Albert Esteve, va declarar ahir a SEGRE que el club “no descarta res”, fins i tot presentar-se com a acusació particular si fos el cas. Esteve va advocar per esperar esdeveniments abans de l’aplicació del reglament intern del club. “El presumpte autor és abonat del club i, de moment, el jutge ja ha pres una mesura cautelar que és la llibertat provisional i la prohibició d’accedir a un recinte esportiu. Quan tinguem tot l’informe a les mans, veurem si hi ha un grup implicat i si som part, valorarem què fem, però el que puc assegurar és que serem contundents”, va assenyalar Esteve. Pel que fa al partit de demà contra el Sabadell, Albert Esteve va explicar que hi haurà “el dispositiu de seguretat habitual” i que no havien rebut cap notificació que vingui un grup d’aficionats rivals.

Mossos i una ambulància a l’exterior del Gol Sud el 27 d’octubre quan van tenir lloc els incidents.

Mossos i una ambulància a l’exterior del Gol Sud el 27 d’octubre quan van tenir lloc els incidents.JORDI ECHEVARRÍA

tracking