El Cadí esclafa el Mann Filter

Un parcial de 20-2 a l’inici del tercer quart va ser determinant || Les urgellenques es consoliden a les posicions de Copa

Georgina Bahí, una de les millors ahir, llança a cistella davant l’oposició d’Urbaniak.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va passar ahir per sobre del Mann Filter de Saragossa, al qual va infligir una severa derrota, 90-56, en un duel que les urgellenques van dominar gairebé des del començament i que va acabar trencant-se a la tornada dels vestidors amb un demolidor parcial de 20-2. Amb aquesta victòria, l’equip de la Seu es referma en posicions d’accés a la Copa de la Reina, una competició que mai han jugat en tota la seua història. El Mann Filter només va inquietar els primers quatre minuts, en què va arribar a doblar les lleidatanes en el marcador (4-8). A partir d’aleshores, monòleg de les de Bernat Canut, que van superar el rival en totes les facetes. Un parcial de 9-0 va posar el partit còmode per al Cadí, que va arribar al final del primer parcial dominant per quatre punts (17-13). Al segon, les forces es van equilibrar, però sempre amb les lleidatanes al comandament gràcies a un millor encert. Superat l’equador del segon període, la diferència es van situar als nou punts, que va acabar sent de deu al descans (41-31). A la tornada dels vestidors va ser quan el Cadí va acabar trencant el partit. Un triple de Bahí i dos cistelles seguides de Kraker, ahir les dos millors del duel amb diferència, van obligar el tècnic aragonès a parar el partit (48-31). Però la situació no va millorar per a les saragossanes, que van encaixar cinc punts més que van situar l’avantatge per sobre dels 20 punts (53-31). La sagnia local no es va quedar aquí. Dos accions de Hempe i un triple de Yurena Díaz van acabar per trencar el partit i completar un parcial de 20-2, que situava la renda en els 28 punts (61-33).

A partir d’aquest moment, el duel ja no va tenir més història per veure fins a quant podia arribar la diferència del Cadí, davant d’un Mann Filter que feia minuts que havia entregat el partit. La màxima es va assolir pocs segons abans de la finalització de l’enfrontament i va ser de 37 punts (90-53), amb la qual cosa les lleidatanes van guanyar els quatre quarts, amb la qual cosa van evidenciar el seu domini i bon moment de forma. El tècnic va destacar el joc col·lectiu i va lloar que “totes les jugadores han aportat alguna cosa, cosa que ens fa més forts”. Canut es va sorprendre per un triomf tan folgat. “No ho esperava. M’esperava un partit complicat, però al descans els vaig dir a les jugadores que si aconseguíem un parcial a l’inici del tercer quart, el partit el podíem trencar, i al final així ha estat”, va apuntar.