SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Pedro Martín supera marques de fa 30 anys

El davanter és el que més ràpid ha arribat als 10 gols després de Mariano Azkona

Pedro Martí

Pedro Martín: «Pot ser el nostre any»Itmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El davanter del Lleida Pedro José Martín Moreno està protagonitzant un espectacular inici de temporada. El malagueny va marcar diumenge un dels tres gols amb què el Lleida va derrotar el Sabadell, resultat que el va col·locar líder, amb la qual cosa es converteix en jugador que aconsegueix arribar abans als deu gols en els últims trenta anys. Pedro Martín ho ha aconseguit a la jornada 14, superant així l’uruguaià James Cantero, que va marcar el seu desè gol, la temporada 1990-91, en la jornada 17. Mariano Azkona continua sent el que abans ho ha aconseguit, ja que la temporada 1989-90 va arribar als 10 gols en la jornada 12 de Lliga. En aquella campanya, el Lleida va aconseguir l’ascens a Segona A.

Per trobar xifres similars ja cal remuntar-se a la temporada 1981-82, quan Clotet va arribar als 10 gols en la jornada 13, o la 1959-60, amb Julián en la 12, la mateixa que Azkona. Pedro Martín supera en aquesta dada golejadors mítics com Josemi, Salillas, Nakor o Mata.

El malagueny ha marcat en els quatre últims partits i és el màxim golejador de la Segona B

Amb aquests 10 gols, Pedro Martín és el pitxitxi de la categoria, comptant els quatre grups de Segona B. L’últim pitxitxi que havia tingut el Lleida era Jaime Mata, ara a Primera amb el Getafe, que ho va ser la jornada 34 de la 2012-13, amb 13 gols.

A més, amb el gol davant del Sabadell, són ja quatre jornades seguides en què l’andalús aconsegueix marcar. Feia 12 anys que un jugador del Lleida no marcava durant quatre jornades seguides. Luis García Tevenet va anotar durant cinc jornades seguides, de la 4 a la 8, la temporada 2006-07. Als 10 gols de Pedro Martín s’uneixen els 5 de Juanto Ortuño. Des de la 2013-14 que el Lleida no tenia en la jornada 14 dos jugadors amb més de 5 gols. Llavors van ser Mata (8) i Jesús Imaz (6).

“Hem d’aprofitar l’estat d’ànim i la motivació que et dóna ser líder, però també és una responsabilitat i hem de seguir com fins ara, pensant només partit a partit”, va afegir.

La plantilla assumeix el repte de mantenir-se líders en el grup

Els jugadors del Lleida van celebrar ahir, en la tornada al treball, el liderat aconseguit aquest cap de setmana, però assumint que s’ha de continuar treballant per tal de mantenir-lo. “Arribar és difícil, però encara ho és més mantenir-se”, valorava Joan Oriol.

tracking