SEGRE

DEPORTES

Valverde: "A la Champions has de saber patir"

L’entrenador del Barça admet que el seu equip va concedir massa ocasions

Luuk de Jong intenta refusar una rematada del blaugrana Arturo Vidal.

Luuk de Jong intenta refusar una rematada del blaugrana Arturo Vidal.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat que l’equip havia segellat la classificació com a primer de grup, que era el principal objectiu del Barça a Eindhoven, Ernesto Valverde no semblava especialment satisfet del joc del seu equip, encara que sí que va valorar la capacitat de sofriment dels jugadors. “A la Champions hi ha moments en els quals has de saber patir. Ells també han sabut patir quan nosaltres els ho hem exigit”, va respondre. A la pregunta de si estava satisfet de la imatge que havia donat l’equip, va respondre lacònicament “sí”, sense estendre’s en els motius de la seua satisfacció.

Del partit va comentar que “al començament hem patit en la sortida del joc. Ells ens han collat, s’han animat i hem tingut més problemes. En els primers 15 o 20 minuts ells han tingut sis rematades i nosaltres, una. Després sí que hem arribat de manera més clara”, va explicar. Valverde va incidir un parell de vegades en el fet que el camp “era perillós”.

“El pitjor ha sigut el començament i el final”, va admetre. “Després que féssim els gols ells ens han tornat a pressionar en els minuts finals i no hem sabut finalitzar ocasions clares per sentenciar”. Després de recordar-li que el PSV va fer 23 rematades a porta, per 21 del Barça, comparat amb les poques que hi va haver davant de l’Atlètic, va assenyalar que “a mi m’agraden els partits en què creem moltes ocasions i que a nosaltres ens en creïn molt poques”, reconeixent que “hem concedit massa ocasions, sobretot en centrades laterals”.

Sobre si el gol de Gerard Piqué havia estat fruit d’una jugada assajada, va admetre que no. “Ha sigut gol. Potser era estratègia i jo no me n’he assabentat. Però pensarem que tot ho fem bé”, va ironitzar.

També es va mostrar molest quan li van demanar per l’actuació de Ter Stegen, molt exigit ahir. “No veig per què m’ha de preocupar que el meu porter faci aturades”, va afegir i, després de qüestionar-li les errades del porter alemany en alguna sortida de pilota, va sortir en la seua defensa: “Marc és una assegurança. Li demanem que arrisqui, així que no ens queixarem si fem alguna errada.” Finalment, va valorar la forma en què l’equip va defensar als minuts finals.

tracking