SEGRE

BÀSQUET LEB OR

Centenari del Força Lleida al Barris Nord

El Força Lleida compleix diumenge contra l’Oviedo cent partits a la LEB Or com a local, dels quals n’ha guanyat 54 || El dia 7 n’acumularà 200 a la categoria

L’equip continua pendent de l’evolució d’Adrián Chapela.

L’equip continua pendent de l’evolució d’Adrián Chapela.JAVI ENJUANES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Força Lleida complirà diumenge, en el duel davant l’Oviedo, 100 partits com a local a la LEB Or, una xifra que assolirà defensant la condició de colíder de la competició després de la victòria de dimarts a la pista del Barça B. Dels 99 partits que ha disputat fins ara al seu pavelló, n’ha guanyat 54 i n’ha perdut 45, entre els de fase regular i els play-offs d’ascens a la Lliga ACB.

El pavelló el va estrenar el Lleida Bàsquet a la màxima categoria el 4 d’octubre del 2001 i 11 anys i 1 dia després va prendre-li el relleu el Força Lleida, debutant amb una derrota amb el Burgos. La primera victòria arribaria dos setmanes després davant l’Osca i el triomf més ampli en la història del club va ser el 18 de gener del 2013, amb un 90-61 contra el Navarra, ara a la LEB Plata. En canvi, la derrota més amarga va ser el 30 de desembre del 2016, quan es va perdre amb el Clavijo, ara també a la LEB Plata, per 24 punts de diferència (56-80). El Barris Nord també ha viscut tres eliminatòries de play-off d’ascens a l’ACB amb el Força Lleida. A la primera va guanyar un partit contra el Palència a la ronda de quarts de la temporada 2012-13 i els castellanolleonesos van accedir a la següent eliminatòria, mentre que a la campanya 2014-15 va aconseguir eliminar primer el Palma, guanyant un partit al Barris Nord, i després va perdre contra l’Ourense en semifinals, cedint en l’únic partit que va disputar com a local. Després de l’espectacular inici d’aquesta temporada, l’afició espera assolir de nou uns play-offs d’ascens, que no ha disputat en cap de les últimes tres campanyes. De la mateixa forma que diumenge el club complirà 100 partits com a local des de la seua creació, el divendres 7 de desembre disputarà el seu partit 200 a la LEB Or, en la seua visita a la pista del Castelló. Fins ara, el balanç global del Força Lleida a la categoria, en 198 partits, és de 89 victòries i 109 derrotes.

D’altra banda, Adrián Chapela va poder completar part de l’entrenament d’ahir, en una sessió en la qual el Força Lleida va començar a preparar el partit de diumenge. El base gallec, amb un esquinç lleu al turmell dret, continua sent dubte per al duel contra l’Oviedo i la seua participació dependrà de l’evolució de les molèsties a la zona. A causa d’aquest problema, el tècnic Jorge Serna podria recórrer al vinculat Albert Lafuente, que està completant una gran temporada a l’Ilerdauto Nissan Pardinyes.

tracking