HOQUEI PATINS WORLD SKATE EUROPE CUP

Galons de campió

El Lleida Llista inicia la defensa del títol europeu golejant a Girona i deixa sentenciat el seu pas a quarts || Partit sòlid dels lleidatans, que van imposar la seua superioritat molt aviat

Jugadors, tècnics i personal de l’equip lleidatà van celebrar eufòrics el gran triomf en l’anada de vuitens.LLEIDA LLISTA

El campió va començar amb pas ferm la seua nova etapa europea. El Lleida Llista va golejar ahir el Girona (1-6) en l’anada dels vuitens de final de la World Skate Europe Cup, la denominada Copa CERS fins a la passada temporada, quan la va guanyar l’equip lleidatà, i va deixar sentenciada, si no ocorre cap cataclisme, l’eliminatòria. El matx de tornada es jugarà al pavelló municipal Onze de Setembre un ara llunyà 19 de gener.

Un triplet d’Andreu Tomàs, que va anotar els tres primers gols lleidatans, i parades providencials del seu germà Lluís que van impedir atansar-se al Girona en el marcador van ser importants per a un Llista molt sòlid que ha assolit un gran grau de maduresa.

El Lleida Llista va marcar molt aviat i va frenar la predictible empenta inicial d’un Girona encoratjat per l’estrena del nou tècnic, Joan Enric Torner, en el seu dia elegit el millor jugador del món. Transcorria el minut 4 i Andreu Tomàs posava en avantatge els vigents campions de la competició.

L’equip d’Albert Folguera, tal com havia demanat el tècnic lleidatà, no es va relaxar i va continuar controlant el partit per intentar deixar els deures fets per a la tornada. Així, va arribar el 0-2 als 8 minuts, obra de nou d’Andreu Tomàs. Un minut després, el Girona reduiria distàncies, però va ser un miratge perquè seria l’únic gol que anotaria mentre el Llista continuaria incrementant la golejada. Andreu Tomàs aconseguia l’1-3 tot seguit (min. 10) al transformar un penal i el seu germà Lluís aturava cinc minuts després una pena màxima favorable al Girona. Tot es posava a favor d’un Llista superior davant d’un Girona cada vegada més nerviós i insegur. Abans del descans, César Candanedo aconseguia l’1-4 també de penal.

A la represa, els lleidatans aconseguien dos gols més, a càrrec de Bruno di Benedetto i de Jordi Xixi Creus. A més, Lluís Tomàs aturava una falta directa i el Llista ja es veu en els quarts de final.

“Hem fet un pas endavant en maduresa” El tècnic del Lleida Llista, Albert Folguera, estava molt satisfet amb l’equip. “Hem fet un pas endavant en maduresa i no era fàcil davant d’un Girona que, a més, ha canviat de tècnic. Ha ajudat el fet d’haver marcat tan aviat, però com havíem parlat durant la setmana era qüestió de temps i de madurar el partit”, va explicar.