SEGRE

DEPORTES

River ratifica el seu rebuig a jugar la final de la Libertadores a Madrid

La FIFA remarca que el partit s’ha de jugar

El president de la FIFA, Gianni Infantino, ahir a Buenos Aires.

El president de la FIFA, Gianni Infantino, ahir a Buenos Aires.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El River Plate va ratificar ahir a través d’un comunicat el seu fort malestar pel trasllat de la final de la Copa Libertadores davant del Boca Juniors a l’estadi Santiago Bernabéu de Madrid per al diumenge 9 de desembre. “Greus i severs perjudicis per als socis i seguidors de River, que van adquirir l’entrada amb un enorme esforç econòmic per al partit programat per al dia 24 de novembre a l’estadi del River i que es veuen seriosament perjudicats i discriminats per aquesta decisió”, comença l’informe publicat pel club milionari. També ratifica que “la responsabilitat per la fallada de l’operatiu de seguretat del dia dissabte 24 del corrent mes va succeir fora de l’anell perimetral disposat per a l’esdeveniment”. I finalment es fa una pregunta retòrica: “Existeix decisió més desigual, inequitativa i perjudicial per als simpatitzants?”, en una nova condemna a la decisió de l’ens màxim del futbol sud-americà, que dijous va decidir que l’encontre decisiu entre Boca i River es disputi a Madrid.

En l’últim paràgraf el club anuncia que es reserva “l’exercici de totes les accions que assisteixen el River en defensa dels seus legítims interessos”, en un comunicat que firma el president del club, Rodolfo D’Onofrio, i el secretari Ignacio Villarroel.

Per la seua part, el president de la FIFA, Gianni Infantino, va assegurar ahir a Buenos Aires, després de fer-se públic el rebuig de River de jugar a Madrid, que serà la Conmebol la que haurà de prendre una decisió, però va remarcar que la seua “convicció personal és que sempre s’ha de jugar”. El màxim representant del futbol mundial es va assabentar per una periodista que el va consultar sobre la petició del River de no jugar a la capital espanyola. “No ho sabia. La Conmebol ha de prendre una decisió. Però la meua convicció és que sempre s’ha de jugar”, va remarcar.

D’altra banda, sindicats de la Policia Nacional van advocar ahir perquè s’abordi si esdeveniments esportius com aquest partit s’han de continuar sufragant amb diners públics o si els organitzadors han de costejar totalment o parcialment el desplegament policial.

tracking