EL MILLOREL PITJOR

CRÒNICA. El Força Lleida encaixa la tercera derrota de la temporada

Al Força Lleida li va tocar reaccionar com fa cinc dies davant del Barça B i, malgrat remuntar 18 punts, va acabar encaixant la tercera derrota de la temporada, la segona a casa || Un parcial de 2-20 al primer quart condemna un equip que mai es va rendir

Els capitans van entregar una samarreta dedicada per a Cárdenas.

Els capitans van entregar una samarreta dedicada per a Cárdenas.JAVI ENJUANES

Aquesta vegada va sortir creu. Si fa cinc dies va remuntar a la pista del Barça B un partit que perdia per 15 punts, ahir el Força Lleida, si bé va aconseguir capgirar el marcador malgrat anar 18 a baix, no va arribar a completar la reacció i va acabar cedint la tercera derrota de la temporada (67-70), la segona a casa. El parcial de 2-20 que va encaixar al primer quart va ser, al final, massa llast per a un equip que, això sí, mai es va donar per vençut.

El Força Lleida, com de costum, no va començar gens bé el partit. Va entrar sense la intensitat que requereix un matx d’aquest nivell i abans d’arribar al minut 5 de joc Jorge Serna ja va haver de demanar temps mort perquè l’Oviedo dominava per vuit punts (2-10). Calia posar-hi remei, però les instruccions del tècnic tampoc van calar en els jugadors, que van tornar al parquet sense energia, força desencertats en atac i permissius en defensa. Això els va condemnar enormement. Un altre parcial de 0-10 va elevar el desavantatge fins a una màxima de 18 punts (2-20, m.8) i totes les alarmes van saltar.

Els lleidatans van reaccionar tard i, tot i que els va servir per avançar-se, la pressió els va poder al final

El Força Lleida semblava viure un déjà vu. El partit de fa unes setmanes a Granada, en què un parcial de 28-9 va acabar amb totes les seues opcions al primer quart, vivia un segon capítol. L’Oviedo, malgrat les innombrables baixes, estava resolent bé la situació, carregant el joc als seus interiors, amb Jakstas (vuit punts) campant al seu aire, i amb un gran encert des del perímetre (tres triples). Serna va optar per intensificar la defensa posant Sierra i Feliu per uns desencertats Djuran i Quintela. Segons abans ja havia fet el mateix amb un descontrolat Turner per situar Chapela a la direcció. Amb el gallec al comandament i amb una defensa més tancada, l’equip va millorar, va mossegar més darrere i en atac va ser més incisiu. Tot això es va traduir en un parcial de 10-0 que va trencar gairebé sobre la botzina Bouzán amb un triple (12-23). Mal menor per com estaven anant les coses fins llavors.

El Força Lleida havia salvat una situació més que complicada, però no va aprendre dels errors i va tornar a començar el quart sense els cinc sentits activats. Un altre triple de Bouzán tot just servir de mig camp i un robatori de pilota del mateix jugador tornaven a situar els d’Oviedo amb 16 punts de renda (12-28). Els de negre jugaven a ràfegues, i a cada mínima remuntada local arribava un triple rival que truncava l’ascensió. A més, els àrbitres feien el seu particular concert amb algunes jugades polèmiques, gairebé sempre castigant els lleidatans. Els crits de “fora, fora!” de l’afició, després d’una tècnica sobre Serna, la segona en dos partits, es van fer notar al Barris Nord.

Però, així com ja va passar contra el Barça B, el càstig al tècnic lleidatà va servir d’esperó. Dos triples de Djuran, que va sortir al rescat, i dos tirs lliures de Mbaye van permetre al Força Lleida arribar al descans amb un desavantatge més que assumible (34-40), d’acord amb com havia transcorregut el partit. Però els de negre no podien permetre’s cap altra mala arrancada de període, i amb aquesta intenció van tornar dels vestidors. L’inici va ser regular, però en va tenir prou per anar retallant diferències fins a situar-se a només tres punts del rival (42-45), gràcies a una esmaixada de Fall, que va capturar el rebot després d’errar Turner dos tirs lliures. Al següent atac, Stutz va tenir l’oportunitat d’empatar, però va amagar amb el triple i en la seua penetració va cometre una clara falta. L’Oviedo no ho va desaprofitar i amb un parcial de 0-7, amb cinc punts seguits d’Arteaga, va obligar Serna a demanar temps (42-52). No hi havia manera. Quan els de negre s’atansaven, els asturians tiraven d’ofici per mantenir l’avantatge al final del període (47-57).

El Força Lleida estava obligat a fer una altra remuntada èpica, com la de fa cinc dies a la pista del Barça B, i ho va tornar a aconseguir, almenys per uns minuts. Un 7-0 en l’arrancada de l’últim assalt, amb triple de Feliu, penetració de Sierra i cistella de Mbaye, va situar l’equip de Serna a tres punts (54-57). Ahonen, que s’erigiria en determinant, va tallar la ratxa, però dos cistelles més del pivot senegalès van situar la remuntada a dos punts. Kyei va tenir la seua oportunitat, però va fallar en les dos ocasions. La primera al fallar un triple alliberat i la segona al trepitjar la línia quan era a punt d’esmaixar.

Hi havia nervis, però no per a Quintela. El gallec, clau en la reacció contra el Barça, va ficar el triple que capgirava el marcador després de gairebé 36 minuts a remolc (61-60). El Força Lleida encara va aconseguir una màxima renda de tres punts (65-62), però no va saber gestionar les últimes possessions i va permetre a l’Oviedo arribar viu i emportar-se el partit en un final en el qual els lleidatans van llançar tres vegades de tres per forçar una pròrroga que no va arribar.