El Barça recupera el liderat

El Barça torna a comandar la Lliga amb la victòria sobre el Vila-real i l’empat del Sevilla contra l’Alabès || Dembélé sacseja un partit en el qual Piqué avança els blaugranes i el del planter Aleñá marca el seu primer gol

Els futbolistes del Barça feliciten el jugador del planter Carles Aleñá pel seu primer gol amb el primer equip blaugrana.EFE

En el millor partit com a blaugrana de Dembélé, el Barça va resoldre el seu duel davant el Vila-real (2-0), amb dos gols de Piqué i Aleñá, que va estrenar el seu compte amb el primer equip. No va ser un matx fàcil per al conjunt blaugrana, que necessitava guanyar després que en els dos partits anteriors (Betis i Atlètic de Madrid) els d’Ernesto Valverde només haguessin sumat un dels sis punts en joc. I li va costar molt al Barça. No és un secret que li falta velocitat de pilota, però també confiança en el seu joc. Els rivals, amb molt poc, arriben sobre la meta de Ter Stegen i la fluïdesa ja no és la senya d’identitat. Amb el mateix onze que va guanyar fa uns dies a Eindhoven sense oferir bones sensacions, Valverde va repetir guió. El seu equip va ser més sòlid darrere, però amb molts problemes en la creació. No va concedir gaire en defensa, però si Gerard Moreno hagués encertat en l’única ocasió que va tenir en el minut 13, els grocs s’haurien avançat en el marcador. Però la rematada del davanter barceloní, després d’aprofitar els dubtes de Lenglet i de Ter Stegen, va tocar en un pal de la porteria local. La sort dels locals va ser Dembélé, que va llegir molt bé el partit malgrat quedar-se sense opcions de jugar per l’esquerra, on la dupla Jordi Alba-Coutinho va tenir molts problemes per superar Gaspar i el rapidíssim Chukweueze, que va donar aire en defensa i en atac a l’equip de Calleja. Amb Messi de fals nou, Dembélé va veure que per la dreta, amb l’ajuda de Semedo, podia arribar el desequilibri i va arribar. En el primer temps, al marge del francès, va tornar a lluir Messi, que va tenir un parell d’accions, sobretot una en el minut 39, en què hauria pogut ampliar l’avantatge al marcador. En l’últim quart d’hora, els blaugranes van estar millor. Dembélé, després d’una gran jugada col·lectiva, podria haver inaugurat el marcador, però un defensa va treure la pilota a l’àrea petita. A la següent acció, tanmateix, una centrada molt tenss del francès va ser rematada per Piqué per avançar el seu equip (1-0). Al Barça li faltava sumar efectius al seu joc, ja que Coutinho va estar molt intermitent, Arturo Vidal millor en la pressió que en l’arribada i Busquets i Rakitic no van donar la velocitat a la pilota per desestabilitzar el joc posicional del Vila-real. Els grocs, mentrestant, ho van confiar tot a accions de desbordament de Chukweueze, alguna aproximació de Pedraza i de Fornals per l’esquerra i a la lluita de Gerard Moreno.

Vist que el Barça no estava fi, el Vila-real va decidir avançar les seues línies uns metres i els de Javi Calleja van tenir el control de la situació en el primer quart d’hora del segon temps, encara que sense ocasions clares i deixant més espais darrere. Bacca va entrar per Trigueros i Aleñá per Arturo Vidal, un canvi que no va agradar a la grada, però l’escenari no va canviar. El Vila-real no arribava i el Barça, tampoc. I a 10 minuts per a la conclusió, els dos tècnics van buscar cames fresques en atac, amb Ekambi i Malcom per Gerard Moreno i Coutinho, respectivament. Va sortir-hi guanyant el Barça, que va tenir més la pilota i va buscar el desequilibri de Dembélé, que va ser l’únic que oferia solucions a l’ofensiva blaugrana. Però al final, qui va decidir va ser Messi, en pràcticament l’única acció de mèrit que va fer en el segon temps. L’argentí va fer una passada meravellosa a Aleñá i el del planter va triar el millor moment per marcar el seu primer gol a la Lliga amb el primer equip i matar el partit al batre Asenjo amb un toc subtil al minut 87 (2-0).

“Al segon temps ens ha faltat la pilota i hem patit més” El tècnic del Barça, Ernesto Valverde, va valorar positivament el triomf, si bé va lamentar que el seu equip patís més en el segon temps a causa de la falta de control de la pilota. “En el segon temps ens ha faltat la pilota i hem patit més. Ells s’han fet forts amb la pilota i a nosaltres ens ha faltat organitzar-nos. No ens han generat perill però amb un 1-0 mai se sap. En el segon temps hem patit per no tenir la pilota”, va analitzar l’entrenador del FC Barcelona. “Esperem que no sigui tan sols en aquest partit i que n’hi hagi molts més, però no és un fet aïllat, també va fer un bon inici de temporada”, va manifestar en relació amb l’actuació de Dembélé.