SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

El Lleida té, amb 30 punts, la millor puntuació de la història del club a hores d'ara

El Lleida té, amb 30 punts, la millor puntuació de la història del club a hores d’ara || Només en 3 temporades més sumava una derrota i va pujar en dos

Pedro Martín i Calavera abracen Juanto al marcar a Peralada.

Pedro Martín i Calavera abracen Juanto al marcar a Peralada.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La victòria del Lleida diumenge passat a Peralada (1-2), amb què segueix invicte fora de casa i a més ha mantingut el liderat i ara en solitari, ha disparat les expectatives i la il·lusió entre l’afició. I no és per a menys. Són números d’ascens.

Amb diferència, els trenta punts amb què compta l’equip blau és la millor puntuació de la història del club des que les victòries valen tres punts (temporada 1995-96). La temporada de l’últim ascens a Segona A, per exemple, a hores d’ara (jornada 15) el Lleida tenia 27 punts.

Està sent una temporada que recorda la de l’ascens a Primera. Si llavors els triomfs haguessin valgut tres punts, l’equip tindria els mateixos punts que ara, ja que com a l’actual temporada havia aconseguit vuit victòries, sis empats i una derrota. Va ser la 1992-93 l’última campanya en la qual el Lleida sumava només una derrota a la jornada 15. I aquesta dada només ha passat quatre vegades (1941-42, 1989-90, 1992-93 i 2018-19) i l’equip va ascendir de categoria en dos d’aquestes.

Més xifres que permeten somiar. El Lleida és l’únic equip del grup que encara no ha perdut fora de casa i el segon de tots els grups de Segona B juntament amb el Leioal del grup II. En una hipotètica classificació només comptant els partits a domicili, l’equip de Gerard Albadalejo seria líder al costat de l’Hèrcules amb catorze punts.

Des que els triomfs valen tres punts (1995-96) la d’aquesta temporada és la millor puntuació del Lleida fora de casa, només igualada dos vegades més (2004-05 i 1998-99).

El balanç fora de casa és fins i tot millor que el de la temporada de l’ascens a Primera, quan sumava tres victòries, quatre empats i una derrota (a Sabadell amb el nefast arbitratge del valencià Quiralte Simón). Ara, l’equip suma tres victòries i cinc empats.

Finalment, l’il·lusionant liderat, malgrat que queda molta temporada al davant, també és significatiu. L’última vegada que el Lleida havia manat a la classificació a la jornada 15 va ser en la campanya 1994-95, quan es va jugar la promoció a Primera contra l’Sporting i es va perdre. Ni la de l’últim ascens a Segona A (2003-04) era líder a aquestes altures, encara que acabaria sent el campió del grup.

tracking