SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Màrquez, sis setmanes de baixa

Marc Màrquez va ser operat ahir amb èxit de l’espatlla esquerra || Demà podria rebre l’alta i espera estar a punt per al primer test del mes de febrer

Marc va penjar aquesta imatge a Instagram poc abans de ser operat.

Marc va penjar aquesta imatge a Instagram poc abans de ser operat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez va ser intervingut ahir a la Clínica Dexeus de Barcelona pels doctors Xavier Mir, Víctor Marlet i Teresa Marlet, membres de l’Institut Català de Traumatologia i Medicina de l’Esport (ICATME), per solucionar la dislocació recurrent de l’espatlla esquerra que ha patit durant aquesta última temporada. Segons el comunicat que va emetre ahir l’equip Repsol Honda, “la complexa operació ha estat un èxit” i “està previst que Marc Màrquez rebi l’alta en les pròximes 48 hores, en funció de la seua evolució. La setmana que ve iniciarà a Cervera un programa de rehabilitació de sis setmanes, per recuperar-se de la intervenció. A partir de llavors començarà els entrenaments hivernals, per preparar-se de cara als tests de Sepang del febrer”.

Aquesta primera cita de la pretemporada 2019 de MotoGP a Sepang serà del 6 al 8 de febrer, d’aquí a unes vuit setmanes, de manera que té un marge de dos setmanes per poder arribar plenament recuperat de l’operació. La tècnica ha consistit a combinar la cirurgia oberta amb cirurgia artroscòpica, així que és més segura la curació i l’agressió d’obrir l’articulació és menor.

El pilot lleidatà començarà la rehabilitació la setmana que ve, i la farà íntegrament a casa seua

Les luxacions d’espatlla han estat el taló d’Aquil·les dels dos germans Màrquez. De fet, aquesta mateixa operació per la qual va passar ahir el set vegades campió del món ja la va superar el 2013 el seu germà Àlex, just després de proclamar-se campió de Moto3, i des d’aleshores no ha tornat a patir per aquest motiu.

Aquesta és la cinquena vegada que Marc ha de passar pel quiròfan. El seu primer any al Mundial, el 2008, es va fracturar el cúbit i el radi del braç dret per una mala caiguda en la segona jornada del test IRTA de Jerez. El 2013, va ser intervingut de la paràlisi del múscul oblic superior dret d’un ull que li va afectar la visió, fruit d’una caiguda a l’FP1 del GP de Malàisia el 21 d’octubre del 2012, que el va privar de lluitar pel títol de Moto2. El 2015 es va fracturar la falange proximal del cinquè metacarpià de la mà esquerra després de caure quan s’entrenava en dirt track a l’Albi el mes d’abril, i uns mesos després, al setembre, es va tornar a lesionar la mateixa mà.

tracking