FUTBOL COPA DEL REI

El Barça liquida la Cultural

El Barça liquida la Cultural amb grans gols de Munir, Denis (2) i Malcom, que va acabar lesionat || Valverde va fer debutar en partit oficial Riqui Puig, que va firmar una assistència espectacular

Malcom, que es va retirar al final lesionat, celebra el seu gol, el tercer d’ahir de l’equip contra la Cultural.EFE

El Barça va segellar ahir el pas als vuitens de final de la Copa del Rei al guanyar la Cultural i Esportiva Lleonesa (4-1) al Camp Nou, en un partit en el qual va ser molt superior i que va servir per aclarir els dubtes de l’anada, alhora que jugadors com Denis Suárez o Munir van aprofitar la seua oportunitat. Del 0-1 de l’anada, amb gol de Lenglet al final del duel al Regne de Lleó, van sorgir dubtes sobre el mal rendiment de l’equip i d’alguns jugadors poc habituals.

Ahir, aquests mateixos assenyalats van brillar, com Munir amb un gol i Denis Suárez amb un doblet, i l’equip es va entonar per golejar la Cultu que, no obstant, se’n va anar amb gol d’honor del feu blaugrana. Tres grans gols de Munir, Denis i Malcom a la primera part, amb gran protagonisme de Rakitic, que va exercir de capità, van sentenciar l’eliminatòria a la primera part i, a la segona, després d’una temptativa de reacció de la Cultu amb el gol de Señé després d’un mal refús de Cillessen, el del planter Riqui Puig, que debutava en partit oficial amb la primera plantilla, va sortir per lluir-se per assistir Denis al quart gol. La lesió de Malcom, que se’n va anar plorant després de torçar-se el turmell i es va retirar aclamat pel Camp Nou, va ser el contrapunt negatiu al tram final del partit.

Malgrat les moltes absències i amb un onze amb moltes proves, el conjunt de Valverde va exhibir un gran potencial ofensiu i no va tenir compassió de la defensa lleonesa després de sacsejar-se la ferotge pressió inicial dels visitants, malgrat que en algunes fases de l’encontre es va deixar dominar per l’entusiasme lleonès. Van brillar Denis Suárez, Malcom i el duo Riqui-Aleñà, i a Munir li va faltar contundència als metres finals. Riqui Puig va dir al finalitzar el partit que va viure el “debut somiat, a sobre amb assistència i l’equip ha guanyat. És el fruit de cada dia, d’entrenar-se dur i donar el màxim”. El del planter va afegir: “Venia aquí a l’estadi quan tenia tres anys. Saltar al camp amb una oportunitat de 35 minuts que m’ha donat Ernesto és un somni fet realitat, és el que sempre he somiat des de petit.”