SEGRE

OLIMPISME CANDIDATURA

Les diputacions recolzen Pirineus Barcelona 2030

En una cimera amb el COI celebrada a Lausana || Van ser-hi els quatre presidents, entre ells la de Lleida, Rosa Maria Perelló

Rosa Maria Perelló, ahir al costat de la resta de presidents provincials i Thomas Bach a la seu del COI.

Rosa Maria Perelló, ahir al costat de la resta de presidents provincials i Thomas Bach a la seu del COI.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els presidents de les quatre diputacions catalanes, concretament Rosa Maria Perelló, presidenta de la Diputació de Lleida; Miquel Noguer, de la de Girona; Marc Castells, de la de Barcelona, i Josep Poblet, de la de Tarragona, juntament amb Gerard Figueras, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, es van reunir ahir dimecres amb Thomas Bach, president del Comitè Olímpic Internacional (COI), i Pere Miró, director general adjunt de l’organisme olímpic. La reunió va tenir lloc a la seu del COI a Lausana (Suïssa) i va servir per manifestar el suport incondicional de les quatre diputacions catalanes a la Generalitat en defensa de la candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern de l’any 2030.

Val a recordar que el mes de setembre passat, el COI va visitar diverses instal·lacions i infraestructures que es podrien utilitzar durant aquest esdeveniment esportiu. D’aquesta visita, el Comitè Olímpic Internacional va emetre un dictamen favorable, on es reconeixia que el territori compta amb les infraestructures necessàries per acollir-hi la competició, algunes de les quals enclavades a la província de Lleida.

L’organisme olímpic ja va emetre fa un parell de mesos un dictamen favorable de la candidatura

L’informe tècnic de Gilbert Felli, antic director executiu dels Jocs Olímpics, ressaltava el gran potencial que té tant el Pirineu com Barcelona per acollir uns Jocs Olímpics d’Hivern, d’acord amb els nous criteris de sostenibilitat que s’ha marcat el COI per garantir tant la viabilitat com un llegat positiu al territori.

Aquests nous criteris impliquen que si alguna prova inclosa al programa olímpic no pogués realitzar-se perquè no hi ha una instal·lació adequada per aquesta finalitat, no hi ha cap inconvenient a buscar-la en països propers. Això obriria la porta que França aculli les competicions de luge, bob i tobogan, que requereixen costoses instal·lacions que no hi ha ni a Catalunya ni a la propera Andorra. Així ho va confirmar el mateix Gerard Figueras en una recent visita a Lleida.

Així mateix, el president del COI, Thomas Bach, va descartar la setmana passada que la candidatura Barcelona-Pirineus pugui ser una alternativa per al 2026, malgrat la renúncia entre altres de Calgary, Sion, Graz i Sapporo.

tracking