EL MILLOREL PITJOR

CRÒNICA. El Força Lleida encadena per primera vegada aquest any dos derrotes després de perdre a Castelló

El Força Lleida encadena per primera vegada aquest any dos derrotes després de perdre a Castelló en un partit boig || Va desaprofitar una renda de nou punts al segon quart

Quintela, molt encertat ahir en atac, controla la pilota davant del marcatge d’un rival.GABRIEL BOIA/MEDITERRÁNEO

El Força Lleida va encadenar ahir per primera vegada aquesta temporada dos derrotes, al perdre a la pista d’un necessitat TAU Castelló (70-66) un partit que va començar malament, va aconseguir redreçar a força de baralla i fins i tot va arribar a dominar per nou punts, però que engegar a rodar amb una nova greu desconnexió al tercer assalt que ja va fer inútil la reacció final. Jorge Serna no va fer gaires canvis d’inici i es va mantenir fidel al quintet base, amb l’única novetat de Feliu, que feia parella exterior amb Quintela, repetien Fall i Stutz a la zona interior i Turner intocable a la direcció (l’únic de la plantilla que ha jugat d’inici els dotze partits).

El començament no va ser tan dolent com amb l’Oviedo, però tampoc va ser bo. De fet, els dos equips van rivalitzar en errors en els instants inicials. Els lleidatans tirant molt forçat en les accions d’atac i els castellonencs sense encertar cistelles molt fàcils, en especial Djukanovic, que va fallar dos safates.

La reacció, que ja s’ha convertit en tradició a tots els partits, encara que ahir tampoc va ser completa

Els nefastos començaments de quart, ahir el primer i el tercer, que van acabar de condemnar-lo a la derrota

Però coincidint amb un triple de Stutz, que donava una renda de tres punts (4-7), l’equip es va desfonar i va tornar a la història de sempre, a l’encaixar un parcial de 12-0 (16-7) que ni el temps mort de Serna ni els canvis (van entrar de cop Chapela, Mbaye i Kyei) no semblaven frenar. Va ser l’entrada de Sierra la que va provocar la reacció amb el seu gen guerrer. Un parell de rebots ofensius del madrileny van donar oxigen a un equip que va canviar radicalment d’actitud. Va passar a lluitar al “fang”, com simbòlicament havia reclamat Serna a la prèvia, i va començar un altre partit. La defensa lleidatana va ofegar per complet els castellonencs, que van esgotar un parell de possessions, i en atac van ser una piconadora, especialment Chapela, que amb dos triples consecutius va donar aire als seus. Els lleidatans li van tornar el parcial de 0-12 per arribar al final del primer quart amb tres punts amunt (16-19), gràcies a dos tirs lliures del base gallec per una antiesportiva de Faner. Però no va acabar aquí el festival dels de negre, que a la tornada dels vestidors van ampliar encara més el parcial fins a un global de 0-18, amb dos cistelles de força de Kyei i una penetració de Stutz, que elevaven l’avantatge fins a una màxima de nou punts (16-25, m.14). A partir d’aquest moment el duel es va calmar i el Castelló va reaccionar gràcies als punts de Djukanovic, una mica més entonat, i la diferència va arribar a situar-se al voltant dels set punts, reduïda a quatre al descans (30-34). En dos quarts, el Força Lleida havia mostrat les seues dos cares. La de l’equip permissiu i fluix de les arrancades de partit, i el guerrer i batallador que l’ha portat a liderar tantes jornades la lliga. Faltava per veure quin d’aquests dos tornaria dels vestidors, i per desgràcia va ser el dolent. Va tornar a sortir sense energia i el Castelló el va castigar de valent. Gatell va començar a fer estralls a la zona (quatre punts i un sobirà tap a Kyei quan anava a picar el cèrcol) i Sabonis es va despertar per metrallar des del perímetre. Tot plegat es va traduir en un altre parcial de sortida de 12-0 i el comandament tornava a mans castellonenques (42-34). Una mica més de quatre minuts va tardar el Força Lleida a anotar la primera cistella aquest segon temps, curiosament d’un desesperant Turner sobre la botzina de final de possessió. El va seguir un triple de Quintela, però Lucas l’hi va tornar i amb una cistella de Sabonis la diferència ja era d’11 punts (50-39). Dos triples consecutius de Chapela, de llarg el millor dels de negre en atac, va tornar a donar una mica d’aire a un Lleida que, almenys, va arribar viu a l’últim assalt (54-47). No van començar gens bé les coses per als lleidatans, que aviat tornarien a perdre per 10 punts. El Lleida estava al límit del KO. Sense tir exterior, Serna va optar pel Turner sistema. El nord-americà, que fins llavors estava molt per sota de les seues prestacions, va agafar la responsabilitat i els punts, tots en jugades personals, van permetre al Força Lleida arribar fins als últims segons amb opcions de guanyar, però per segon partit consecutiu li va sortir creu i va encadenar, per primer cop aquesta temporada, dos derrotes.