SEGRE

FUTBOL COPA LIBERTADORES

Vora 4.000 efectius vetllaran per la seguretat a la final River-Boca

D’alt risc amb 25.000 seguidors per equip

Aficionats de River i Boca van posar ahir al costat de l’estadi Santiago Bernabéu.

Aficionats de River i Boca van posar ahir al costat de l’estadi Santiago Bernabéu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant de 4.000 efectius, d’ells 2.054 policies nacionals, conformen el dispositiu per garantir la seguretat abans, durant i després del partit de la final de la Copa Libertadores que disputaran demà a l’estadi Santiago Bernabéu els equips argentins Boca Juniors i River Plate.

El delegat del govern a Madrid, José Manuel Rodríguez Uribes, va informar ahir en roda de premsa de l’Operatiu CABA –l’acrònim de la ciutat de Buenos Aires, d’on són els dos equips–, un dels més importants dels que s’han desplegat a Espanya per a un partit d’alt risc. Un encontre que reportarà a l’economia madrilenya 42 milions d’euros en ingressos directes i 50 milions més d’induïts per la marca Espanya i la marca Madrid, però que suposarà també una despesa per a l’administració que, com a mínim, ascendeix fins als 650.000 euros que costarà el desplegament de la policia. A més de tractar-se d’un partit d’alt risc, s’ha tingut en compte per al disseny de l’operatiu el nivell d’alerta 4 antiterrorista, que es manté reforçat a Espanya.

El partit reportarà a Madrid 42 milions d’euros i el cost de l’operatiu serà de 650.000 €

Està previst que hi assisteixin uns 25.000 seguidors per cada conjunt; l’afició de River s’ubicarà al Fons Nord i la de Boca al Sud. Els laterals seran per a la resta d’aficionats. També s’ha decidit el lloc on se celebrarà el resultat. Si guanya el Boca, a la plaça de Colón. Si és el River el que alça la Copa, a la Puerta del Sol.

D’altra banda, el primer seguidor argentí que ha estat retornat al seu país pels seus antecedents després de trepitjar territori espanyol, Maxi Mazzaro, va assegurar ahir que venia a Espanya “de vacances a passar el Nadal amb la seua família a Barcelona”.

tracking