EL MILLOREL PITJOR

CRÒNICA. El Llista venç en gran

Partidàs dels d’Albert Folguera, que derroten el Liceo i obtenen el bitllet per a la Copa || L’equip lleidatà va remuntar el gol inicial dels gallecs i va acabar patint en un final de partit que va ser vibrant

Els germans Di Benedetto, Bruno, Carlo i Roberto.

Els germans Di Benedetto, Bruno, Carlo i Roberto.CARLES MIRANDA

Albert Folguera es mostrava molt satisfet al final del partit. “És una gran victòria. Hem jugat un partidàs i la llàstima és que al final hem hagut de patir massa, però és que jugant contra un dels grans de la Lliga, si no pateixes, és que ells han fet malament alguna cosa”, va valorar el tècnic.

Va celebrar així mateix que aquests tres punts classifiquen virtualment l’equip per a la Copa. “Pràcticament ho tenim. Però ara hem de guanyar el Voltregà a l’últim partit de l’any aquí casa i hem de continuar creixent”. Va lamentar que “hauríem pogut matar el partit i no ho hem fet. I el pitjor és que els hem regalat dos gols. Si volem aspirar a ser a dalt, detalls com aquests són els que marquen les diferències”, va afegir.

Va admetre que “ens falta regularitat. Podem perdre contra qualsevol equip, però també en podem guanyar qualsevol, com hem demostrat avui”. Pel que fa al suport de l’afició va dir que “s’han divertit i s’ho han passat bé”.

El Lleida Llista va mostrar ahir la seua cara d’“equip gran” que li ha permès fer un gran salt endavant aquestes dos últimes temporades i va derrotar per 5-4 el Liceo, en un enorme partit dels d’Albert Folguera, que fins i tot es mereixien un triomf més folgat. Però van acabar patint per sentenciar el duel a falta de 10 segons, gràcies a un gol de Joan Cañellas. Aquesta victòria els permet, a més, obtenir el bitllet per a la Copa. A falta de 9 punts per jugar-se, els lleidatans en tenen 9 d’avantatge sobre el novè classificat i amb l’average general molt favorable. El Llista té 12 gols a favor, mentre que l’Alcobendas, primer equip que ara mateix es quedaria fora, en té -7.

El Llista va oferir ahir un autèntic partidàs als seguidors. Va superar la baixa per lesió de Bruno Di Benedetto, es va refer del gol inicial dels gallecs i només els va faltar rematar l’encontre abans dels últims minuts, que van ser caòtics, amb pluja de targetes blaves per als jugadors gallecs –en van veure quatre–, gols anul·lats als lleidatans i nombroses ocasions fallades. Al final va aconseguir emportar-se el premi del qual s’havia fet mereixedor, una victòria que el manté cinquè a la classificació. El Llista va tenir les primeres ocasions amb rematades de Roberto Di Benedetto i Andreu Tomàs, però semblava que el malefici davant de la porteria rival es prolongaria. Més encara quan, als 6 minuts, Andreu va fallar un penal.

El Liceo es va avançar al minut 9 amb un gol de Marc Coy (0-1), però el Llista no estava disposat a regalar res. Andreu Tomàs va empatar el 18 amb un gran llançament de falta (1-1) i Roberto Di Benedetto va firmar el 2-1 el 22. El partit hauria anat plàcid cap al descans, però César Candanedo va veure dos blaves seguides, encara que Lluís Tomàs va evitar l’empat a l’aturar el tret de Carlo Di Benedetto.

El Liceo va empatar al minut 32 amb una rematada de Josep Lamas. Maxi Oruste, que poc abans havia fallat una falta directa, va posar el 3-2 al 38 i Roberto Di Benedetto, el 4-2 al 39, al marcar una altra falta directa. Candanedo i Creus haurien pogut sentenciar però el 4-3 de Carlo Di Benedetto al 45 va portar l’enfrontament a uns cinc últims minuts vibrants i absolutament descontrolats.

El mateix Carlo va marcar el 4-4 al minut 47 i el Llista, totalment llançat, va veure com li anul·laven dos gols i Candanedo fallava un penal, abans que Cañellas provoqués l’èxtasi amb el 5-4 quan faltaven 10 segons que els va donar un triomf magnífic.