SEGRE

FUTBOL PRIMERA CATALANA

Piqué comprarà l'Andorra de futbol

A través de la seua empresa, Kosmos, ultima l’adquisició del club de Primera Catalana per portar-lo al futbol professional || Pendent de l’assemblea de socis i de la nova llei andorrana de l’Esport

Gerard Piqué continua ampliant les seues activitats com a empresari.

Gerard Piqué continua ampliant les seues activitats com a empresari.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El defensa del FC Barcelona Gerard Piqué, propietari del grup empresarial Kosmos, és el principal candidat per adquirir el FC Andorra, club de Primera Catalana, aprofitant l’aprovació de la nova Llei de l’Esport del Principat, segons una informació publicada ahir per Diari d’Andorra.

L’esmentada publicació assegura que les negociacions es troben molt avançades i l’oficialitat de l’acord definitiu es troba només pendent de l’aprovació de la nova Llei de l’Esport. Aquesta llei permetrà l’entrada de capital estranger en entitats esportives del país que competeixin en federacions de fora del país.

L’entitat, que ha negociat amb diversos grups inversors, té un deute de 200.000 euros

En una entrevista que Piqué va concedir a L’Équipe Magazine el mes passat, revelava el seu desig d’aconseguir la propietat d’un club de futbol al marge de crear una nova competició esportiva. “Estem treballant en dos projectes. Un és comprar un equip. Ho sento, no puc dir més. L’altre és crear una nova competició de futbol o utilitzar una competició ja existent”, va dir el blaugrana, que ahir no es va entrenar amb permís de Valverde.

El FC Andorra es troba des de fa ja dos temporades negociant amb grups inversors andorrans i també de fora i Kosmos, el grup de Gerard Piqué, ultima la compra del club que milita al grup II de Primera Catalana, en el qual hi ha sis equips lleidatans, i que arrossega un deute de més de 200.000 euros.

L’objectiu de l’entitat presidida per Albert Ferré és liquidar el deute actual i els grups inversors amb els quals ha negociat assumirien aquest deute històric, però també el control del club. L’actual junta directiva ho deixa tot en mans de la pròxima assemblea i els socis tindran l’última paraula.

D’altra banda, el club andorrà va publicar ahir un comunicat a través de les xarxes socials en el qual no oferia detalls sobre la negociació: “El club ha tingut converses amb diversos grups inversors. A dia d’avui cap de les negociacions s’ha tancat. Qualsevol acord que es pugui tancar haurà de ser aprovat per l’assemblea.”

El FC Andorra, club degà del Principat (va ser fundat el 1942), juga a les competicions de l’RFEF i en la seua etapa més gloriosa va estar 17 anys a Segona B i fins i tot va disputar dos fases d’ascens a Segona les temporades 1988-89 i 1989-90. A més, va guanyar la Copa Catalunya el 1994 després d’eliminar el Barça en semifinals i guanyar l’Espanyol a la final.

tracking