CRÒNICA. El Força Lleida acaba amb la ratxa de dos derrotes consecutives

El Força Lleida acaba amb la ratxa de dos derrotes consecutives i guanya per primera vegada a la pista de l’Araberri || La defensa de Quintela sobre Robinson, una de les claus

Fernando Sierra, davant d’Okoroh, va haver de retirar-se lesionat a l’iniciar-se l’últim quart.EL CORREO

El Força Lleida va acabar amb la mala ratxa de dos derrotes consecutives i va aconseguir ahir una victòria important a la pista de l’Araberri (73-89). Va guanyar per primera vegada a Vitòria i seguirà una jornada més entre els grans de la LEB Or, fent un pas més cap a la permanència a la categoria, el principal objectiu.

Una de les claus del matx era la defensa sobre un dels jugadors més determinants de la categoria, Robinson. Serna va apostar per Quintela, mentre que el tècnic de l’Araberri va situar Kamba sobre Turner. Qüestió de físic. I li va funcionar al Força Lleida, que va assecar el màxim anotador de la Lliga en els primers compassos. Els de negre van dominar en el joc i en el marcador fins a col·locar-se 7 punts a dalt (10-17) amb una cistella de Kyei. Herrera va parar el xoc i els vitorians van reaccionar amb un parcial de 7-0 al qual Serna va haver de contestar amb un altre temps mort a falta de 2:40 per al final del primer quart. Quintela va anotar el seu segon triple i va donar peu a un nou parcial de 0-9 que va completar Chapela des de la línia de tirs lliures. El Força Lleida se n’anava 9 a dalt, però una cistella al límit de Tavakalyan va establir el 19-26 definitiu.

L’escorta madrileny va acabar amb una lesió al genoll esquerre que es va produir de manera fortuïta

Djedovic va inaugurar el segon quart amb un triple frontal i va donar pas als millors minuts dels locals. El joc interior del Força Lleida s’estava mostrant més desencertat que de costum, especialment amb Fall i Stutz, i l’Araberri ho va aprofitar per situar-se a només un punt amb un triple de Tavakalyan (27-28). Punt d’inflexió amb l’entrada de Robinson, perquè el Força Lleida va tornar a posar-se les piles. Cistella de Fall i triple de Kyei, més safata de Stutz perquè Herrera aturés de nou el partit amb el 27-35. Però els de Serna estaven molt encertats i només faltava per unir-se a la festa Djuran, que va anotar el seu primer triple i va tancar un parcial de 0-10 amb el qual va establir una nova màxima diferència d’11 punts (27-38). Els lleidatans estaven desfermats davant d’una de les pitjors defenses del campionat i després d’un nou triple de Djuran la màxima va arribar a ser de 15 punts (31-46). Llàstima d’una falta de Kyei quan Djedovic llançava de tres, ja que el bosnià va aconseguir, gràcies als tirs lliures, reduir la diferència fins als 12 punts amb què es va arribar al descans (34-46) malgrat un últim intent de triple de Turner. No estaven anant gens malament les coses a Mendizorrotza, amb Robinson com un dels menys destacats amb només 2 punts. Per part dels lleidatans, Sergi Quintela era el que brillava més, amb una gran defensa sobre el rival, 8 punts i 3 assistències.

Robinson, en el seu primer triple alliberat, va obrir un tercer parcial amb una intensa defensa per part dels locals. Anaven a mossegar a cada acció. No hi havia manera de respondre físicament i Kamba va liderar l’Araberri per reduir el marge fins al 42-48. Va començar a aparèixer el joc interior, especialment amb Stutz, i el Força Lleida va recuperar la confiança, rondant de nou la barrera psicològica dels deu punts. Tanmateix, cada vegada que els lleidatans intentaven trencar el partit, els bascos reaccionaven a base de triples. Mentre Robinson es jugava la tècnica aplaudint a la cara del tercer àrbitre, els de negre van anar guanyant terreny de nou i primer es van posar 11 punts davant (47-58). Més tard, Kyei va tancar el tercer quart perquè el Força Lleida se n’anés amb un còmode 50-62, encara que no estava tot decidit a Mendizorrotza.

La pitjor notícia del partit va arribar en els primers compassos de l’últim quart amb la lesió de Sierra, acomiadat amb aplaudiments per la grada. Mentrestant, Quintela, amb un triple, establia la màxima diferència de 15 punts (50-65). Va tornar a ressorgir l’Araberri, amb un parcial de 6-0 comandat per Markovic, que fins llavors havia passat desapercebut. Però llavors va aparèixer Feliu amb la seua cistella tranquil·litzadora de cada partit i també Turner, tornant la moneda als bascos, que van demanar temps a falta de 5:25 (58-69).

L’Araberri ho intentava, però el Lleida estava molt centrat a evitar qualsevol reacció. Turner i Quintela es van encarregar d’acabar amb qualsevol indici de sorpresa. De nou 15 a dalt (60-75) i un altre temps d’Herrera a falta de 3:51 per al final del partit. Estava mig camí fet, però encara faltava. Els locals estaven desesperats davant de la seua falta d’encert i el temps corria a favor dels de Serna, que no perdonaven.

A falta d’1:30, nou temps d’Herrera, pensant més en l’average que en la victòria, que ja era a la butxaca del Força Lleida (66-80). Els últims compassos van ser de tràmit, amb Oliva sobre la pista, per segellar la novena victòria de la temporada i acabar amb la mala ratxa, continuant entre els grans una jornada més.