HANDBOL COPA ASOBAL

Barça i Bidasoa es disputen avui a Lleida el títol de la Copa ASOBAL

Barça i Bidasoa es disputen avui el títol de la Copa ASOBAL || Van eliminar Ademar Lleó i Fraikin Granollers

El francès Dika Mem s’aixeca per sobre de Federico Vieyra per llançar a porteria.JORDI ECHEVARRÍA

La vint-i-novena edició de la Copa ASOBAL d’handbol viurà aquesta tarda (19.00/Esport3) al Barris Nord de Lleida una final inèdita entre FC Barcelona i Bidasoa Irun, els dos primers classificats de la Lliga que ahir van fer bons els pronòstics eliminant en semifinals Abanca Ademar Lleó (28-21) i Fraikin Granollers (30-25), respectivament.

Els blaugranes, absoluts favorits al títol, no faltaran a la cita per onzena temporada consecutiva i buscaran la seua catorzena corona, la vuitena consecutiva, després de desfer-se amb relativa facilitat d’un Ademar que mai va tenir opcions de donar la volta al partit. No hi haurà final catalana, com molts esperaven, ja que el Granollers, que venia amb baixes, no va poder superar un històric Bidasoa que ha tornat a posar el cap entre els grans. Feia 22 anys que no disputava aquesta competició, que va guanyar la temporada 1992-1993 al batre a la final el Teka Santander.

Els irundarres van obtenir el primer dels bitllets per avui al derrotar el Granollers en una gran segona meitat. Els vallesans van aguantar el tipus fins al descans (15-16), sobretot per l’efectivitat de Figueras, però després del pas pels vestidors la defensa del Bidasoa va ofegar els seus atacs. A falta de deu minuts, pràcticament va deixar dada i beneïda la classificació a l’assolir un avantatge de set gols que va saber rendibilitzar fins al final.

La segona semifinal va ser molt diferent, especialment perquè el Barça no va donar la més mínima opció que saltés la sorpresa. Un parcial de sortida de 5-1 en els primers sis minuts, amb un joc elèctric, va obligar Rafa Guijosa a demanar temps mort.

Les instruccions del tècnic lleonès van parar una mica la sagnia, per bé que els blaugranes, amb Víctor Tomàs i Gilberto Duarte estel·lars en atac, van assolir els sis gols de renda superat l’equador de la primera meitat (12-6), reduïts a cinc al descans (15-10).

Un gol en contraatac d’Ariño i un altre de Fábregas tot just arrancar la segona meitat va elevar la diferència fins als set gols (17-10). Ni les dos exclusions de Petrus ni els dos penals fallats per Mortensen, poc habitual en ell, no van fer perillar la victòria davant d’un Ademar que el més a prop que va estar del Barça va ser a quatre gols, gràcies sobretot a una gran actuació del seu porter, Nacho Biosca.