SEGRE

CURSES POPULARS PUJADA A LA SEU VELLA

La Pujada a la Seu Vella derrota la pluja

Xavi Tomasa i Jone Zabaleta es proclamen campions de la 38 Pujada a la Seu Vella || La jornada va servir per reivindicar el conjunt del Turó de Gardeny com a Patrimoni Mundial de la Unesco

Un grup de corredors al peu de la Seu Vella.

Un grup de corredors al peu de la Seu Vella.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 750 atletes van desafiar ahir la pluja en la 38 edició de la Pujada a la Seu Vella de Lleida, una de les cites més emblemàtiques del calendari lleidatà i que va coronar aquest any Xavi Tomasa i Jone Zabaleta com a campions en categoria masculina i femenina, respectivament. La prova va comptar amb tres propostes, una carrera atlètica i una caminada, les dos amb un recorregut de 10 quilòmetres, i curses escolars, que es van disputar al peu de la Seu Vella, a la plaça de la Sardana. A part del vessant esportiu, la jornada també va servir per reivindicar el conjunt del Turó de Gardeny com a Patrimoni Mundial de la Unesco, amb el desplegament d’una pancarta a la línia de sortida de la carrera, on es llegia el missatge “A mig camí de l’infinit”.

Quant a la cursa atlètica, puntuable per a la Lliga Ponent, a la categoria masculina es va imposar l’independent Xavi Tomasa, amb un crono de 33.57, seguit per Roger Camprubí (AE Ekke), segon amb un temps de 35. 03, i Àlex Méndez (CA Arroyomolinos), tercer amb 35.26, mentre que Antoni Carulla (Runners Balaguer) va entrar quart parant el crono a 36.10.

Un euro de cada inscripció va ser destinat a La Marató de TV3, enguany dedicada a la lluita contra el càncer

La prova va homenatjar les llegendes de l’atletisme lleidatà: Luis García, Lluís Garrofé i Antonio Cánovas

En l’apartat femení, la més ràpida va ser Jone Zabaleta (Atlético San Sebastián) amb un registre de 39.53, davant de Gemma Bonjorn (Track), segona amb un temps de 43.12, i de Núria Noguera (Prosan), tercera amb 43.20. El quart lloc va ser per a Núria Duch (Tri 4.40), amb 43.38.

Com ja és habitual, la jornada va tenir un vessant solidari, ja que un euro de cada inscripció, tant de la carrera com de la caminada, es va destinar a La Marató de TV3, que aquest any està dedicada a la lluita contra el càncer.

D’altra banda, durant la jornada també es va celebrar un homenatge per a tres llegendes lleidatanes de l’atletisme estatal: l’exatleta del FC Barcelona de 88 anys Luis García Paganini, l’exatleta i entrenador Antonio Cánovas i el muntanyista Lluís Garrofé, conegut als seus 87 anys per haver coronat més de tres-cents pics que superen els 4.000 metres d’altitud, l’últim dels quals el Kilimanjaro als 84 anys.

Tots els participants van rebre després de la cursa una samarreta commemorativa i diferents detalls dels patrocinadors, a més d’una bossa de menjar i beguda a l’arribada amb productes de proximitat de Lleida.

D’altra banda, l’organització també va atorgar un premi especial de 100 euros al millor temps des de l’inici del carrer Cavallers fins a l’arribada, a la plaça de la Sardana, tant en categoria femenina com en masculina. A més, també hi va haver un premi de 100 euros al guanyador masculí i femení de la Pujada, un pernil per al guanyador per equips i un altre per a l’equip amb més participants.

La següent cita de la Lliga Ponent serà la Cursa dels Nassos d’Oliana, que tancarà el diumenge 30 de desembre el calendari de carreres puntuables per a la Lliga.

Un grup de corredors al peu de la Seu Vella.

Un grup de corredors al peu de la Seu Vella.MAGDALENA ALTISENT

Un grup de corredors al peu de la Seu Vella.

Un grup de corredors al peu de la Seu Vella.MAGDALENA ALTISENT

tracking