Messi un altre cop

L’enèsima magistral actuació del crac argentí, autor de tres gols, permet al Barcelona golejar el Llevant i prendre’s la revenja de la derrota de l’any passat || Luis Suárez va obrir el marcador després d’un bon inici de l’equip local i el va tancar Gerard Piqué

Dembélé, que va sortir de titular, intenta salvar l’entrada de Bardhi.

Dembélé, que va sortir de titular, intenta salvar l’entrada de Bardhi.EFE

Messi, sempre Messi. El crac argentí va tornar a ser un jugador determinant i amb un enèsim hat-trick va sostenir ahir el Barcelona al capdavant de la classificació, al guanyar en un camp on la temporada passada els d’Ernesto Valverde van perdre la ratxa d’imbatibilitat. Ahir, un nou triplet de Leo Messi, sempre ell, va liquidar el Llevant en el seu duel amb el Barça (0-5) al Ciutat de València, en un partit en què la bona primera part de l’equip valencià es va veure castigada per la gran efectivitat en atac de l’equip blaugrana. Luis Suárez i l’astre argentí ja no van tenir pietat en el segon període per sentenciar un matx que ratifica el sòlid liderat de l’equip blaugrana a la Lliga.

El Barcelona, malgrat els dubtes inicials –va tenir la baixa d’última hora del lateral Semedo–, es va prendre així completa revenja del 5-4 de la penúltima jornada de l’anterior Lliga, que va privar els barcelonistes de tancar el campionat sense perdre ni un sol partit. L’absència de Semedo va obligar Valverde a jugar amb tres centrals i Dembélé de carriler, la qual cosa va generar alguns dubtes en els primers minuts.

El Llevant va tenir ocasions amb el 0-0, amb travesser inclòs, però el Barça es va retirar al descans amb 0-2

El Llevant ho va aprofitar per crear ocasions en els primers 45 minuts, però el Barcelona va colpejar amb les dos que va tenir en aquest període per arribar al descans amb 0-2 i liquidar el partit, amb tot just un minut i mig disputat del segon període, amb un nou gol de Messi, del qual ningú pot dubtar que continua sent el millor jugador del Món, encara que se li negui la Pilota d’Or.

El Llevant va sortir amb molta intensitat a la recerca de la porteria de Ter Stegen, davant d’un Barcelona al qual va semblar que li costava uns minuts ubicar-se sobre el terreny de joc, la qual cosa a punt va estar de costar-li un gol als cinc minuts de joc. Una internada a l’àrea d’Emmanuel Boateng va culminar amb un cop amb la dreta del ghanès, que va posar a prova el porter barcelonista. Passada l’efervescència inicial del Llevant, el Barcelona va assumir lleugerament el control del centre del camp davant un rival molt batallador que pretenia jugar amb les seues armes de tu a tu a l’equip d’Ernesto Valverde. En defensa, els llevantinistes s’afanaven a tallar la línies de passada a l’argentí Leo Messi. De fet, la bona tasca defensiva local va suposar que Oier no hagués d’intervenir en els primers 25 minuts i fins i tot va ser la porteria barcelonista la que va viure les situacions més angunioses en aquests primers compassos.

Superada la mitja hora, el Llevant havia perdut el respecte al Barcelona i el partit es jugava en bona part en terreny de joc visitant, amb un Llevant que buscava el gol davant d’un Barça dubitatiu que va veure com una pilota de Boateng s’estavellava al travesser i que va caure a terra molt a prop de la línia de gol. El record del partit de la temporada passada estava en la ment de tots. Tanmateix, molt poc després i en la primera ocasió clara que va tenir, el Barcelona no va perdonar. Messi va avançar per la línia frontal de l’àrea a la recerca d’un xut i, després de no trobar-lo, va assistir Luis Suárez, que va rematar per batre Oier i fer pujar el 0-1 al marcador. Encara que al Llevant no li va afectar el gol i se’n va anar a buscar l’empat, va ser de nou el Barcelona el que va trobar el premi del gol a tres minuts del descans, després d’encarar Messi el meta llevantinista i no perdonar el 0-2. La pegada del líder havia fet molt mal al Llevant.

D’aquesta manera, el partit arribava al descans amb un 0-2 que castigava molt l’equip local, després que haguessin estat ells els que havien tingut les millors ocasions. Però en futbol decideixen els gols i qui els va fer va ser l’equip barceloní. El Barça no havia estat còmode, però va ser letal en les seues accions ofensives.

Va ser aquesta mateixa pegada la que va permetre al Barcelona sentenciar el matx en l’arrancada del segon temps. Amb un sol minut disputat de la segona meitat, una jugada de Suárez i Jordi Alba va acabar en una passada a Messi que va creuar ras i al costat del pal per establir el 0-3 i el seu segon gol de la nit. Aquest tercer gol va desactivar el Llevant alhora que el Barcelona ja jugava a plaer, atès que els gols havien aclarit tots els dubtes que al llarg dels primers 45 minuts podia haver deixat el plantejament del seu joc. Davant d’un rival commocionat per la duresa del punch del líder, el Barcelona va aconseguir augmentar l’avantatge amb el 0-4 i, amb més de mitja hora per davant, gràcies a una altra fulgurant jugada en la qual Luis Suárez va assistir Arturo Vidal i quan semblava que el xilè dispararia va centrar a l’altre pal i Messi només va haver d’empènyer la pilota per segellar un altre hat-trick.

El partit ja no va tenir més història, amb el Barcelona movent la pilota sense pressa i a la recerca d’una altra acció amb què augmentar la golejada, mentre que el Llevant, molt tocat anímicament, intentava amb tímides aproximacions marcar el gol de l’honor, que finalment no va arribar, desitjant que el malson finalitzés com més aviat millor.

A més, als 77 minuts de partit, l’equip de Paco López va veure com Cabaco era expulsat per una forta entrada a Dembélé a la frontal de l’àrea, la qual cosa va facilitar que els barcelonistes ampliessin el compte amb un gol de Piqué a tres minuts del final per segellar el 0-5 i mantenir amb solvència el liderat a la classificació.