SEGRE

FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

El Lió, rival del Barça

Sorteig aseguible per a l’equip blaugrana, que jugarà la tornada dels vuitens de final al Camp Nou || El Reial Madrid s’enfrontarà amb l’Ajax d’Amsterdam i l’Atlètic ho farà amb la Juventus

Ernesto Valverde, durant l’entrenament d’ahir.

Ernesto Valverde, durant l’entrenament d’ahir.FCBARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Olympique de Lió francès serà el rival del FC Barcelona als vuitens de final de la Lliga de Campions, segons va oferir el sorteig que es va celebrar ahir a Nyon. Es tracta, en principi, d’un rival assequible davant del qual els blaugranes parteixen com a favorits, com també ho serà el Reial Madrid amb el seu rival, l’Ajax d’Amsterdam. En canvi, el sorteig va ser dur amb l’Atlètic Madrid, que s’enfrontarà amb la Juventus de Cristiano Ronaldo. Mentre que Barça i Madrid afrontaran la tornada a casa, l’Atlètic, que va ser segon de grup, ho farà a Torí. El Barça jugarà l’anada el 19 de febrer a Lió i la tornada serà el 13 de març a Barcelona.

Entre la resta d’eliminatòries, destaca el duel entre Liverpool i el Bayern de Munic, el sorteig assequible per al Manchester City, aparellat amb el Schalke 04, o l’interessant enfrontament entre Manchester United i París Saint-Germain. Els vuitens es completen amb les eliminatòries Tottenham-Borussia Dortmund i Roma-Porto. El Lió és un equip molt jove, que ja va derrotar el Manchester City a la fase de grups i que té en Depay i Fekir les seues estrelles. Fekir es perdrà per sanció el partit d’anada.

El Barcelona no ha perdut mai en els sis enfrontaments anteriors amb l’equip francès

El Barcelona intentarà mantenir la bona ratxa amb l’Olympique de Lió, contra el qual no ha perdut en els sis enfrontaments anteriors, eliminant-lo ja en aquesta mateixa ronda la temporada 2008-2009. En aquell encreuament, el Barça, també amb la tornada al Camp Nou, no va tenir gaires problemes tot i que no va poder guanyar a Gerland, on Juninho va avançar els locals als set minuts i Henry va empatar a la segona meitat.

La tornada sí que va ser molt diferent, amb els culers guanyant 4-0 (amb doblet de Titi i gols de Messi i Eto’o) al minut 43, i va acabar imposant-se per 5-2. Abans d’aquest encreuament, els dos es van veure les cares en sengles fases de grups.

Per la seua part, Reial Madrid, vigent tricampió d’Europa, viatjarà fins a Amsterdam per enfrontar-se a l’Ajax, un històric del futbol europeu que segueix lluny de les èpoques més daurades, però que compta amb joves valors com el central Matthijs de Ligt, flamant guanyador del premi Golden Boy, o el centrecampista Frenkie de Jong. L’Ajax va acabar invicte a la fase de grups.

L’Atlètic, per la seua banda, va pagar molt cara la segona posició del seu grup, i se citarà com un dels grans aspirants al títol, una Juventus líder destaca a Itàlia i que va dominar el seu grup.

tracking