SEGRE

ESQUÍ DE FONS COMPETICIÓ

Sis lleidatans, a la Copa d'Europa amb vista al Mundial

Lleida ha copat sis de les vuit places de la selecció espanyola júnior

A la imatge, la selecció catalana que va anar a la prova de Santa Catarina, majoritàriament lleidatans.

A la imatge, la selecció catalana que va anar a la prova de Santa Catarina, majoritàriament lleidatans.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esquí de fons lleidatà segueix acaparant protagonisme a la selecció espanyola promesa de cara al calendari internacional. Després de les proves de selecció celebrades a Santa Catarina (Itàlia), Lleida ha copat sis de les vuit places de l’equip estatal júnior que disputarà les dos primeres proves de la Copa d’Europa OPA, el cap de setmana que ve a Valdidentro-Isolaccia (Itàlia) i el 5 i 6 de gener a Nove Mesto (República Txeca).

A l’equip masculí han aconseguit la classificació Jaume Pueyo i Gerard Palomo, del CEFUC de la Seu d’Urgell; i Gral Sellés, de la CE Bellver de Cerdanya, mentre que el basc Miguel Plaza es va quedar amb la quarta plaça a la qual aspirava el també urgellenc Cesc Colell. En dones han aconseguit el bitllet Maria Iglesias, de l’ANEC aranès; Paula Martínez, del CENA de Tuixent; i Maria Sellés, del Bellver, i completa l’equip l’aragonesa Alba Puigdefàbregas, i es va quedar molt a prop de l’objectiu l’aranesa Marta Moreno (CAEI).

Tots ells disputaran les dos proves europees, en les quals es jugaran bona part de les seues opcions per cobrir les places de l’equip espanyol per al Campionat del Món júnior, que es disputarà a la localitat finlandesa de Lahti els dies 23 i 24 de febrer. Actualment, l’equip promesa d’Espanya d’esquí de fons està format per quatre esquiadors, dels quals tres són de Lleida: Jaume Pueyo, Gral Sellés i Maria Iglesias, ja que l’aranesa Lydia Iglesias (ANEC), que la temporada passada estava a cavall de la selecció absoluta i la promesa, ha decidit retirar-se de l’alta competició.

A aquest equip promesa s’ha incorporat com a responsable tècnic el lleidatà Ferran Pubill, exesquiador i que anteriorment havia estat entrenador de les seleccions del Japó, Polònia i, fins l’any passat, Tailàndia.

tracking