SEGRE

ATLETISME CARRERES POPULARS

La 25a Sant Silvestre de Lleida espera arribar als 2.000 atletes

L’Associació de Veïns Jaume I i l’AE EKKE esperen arribar als 2.000 atletes a la 25a edició de l’última prova esportiva de l’any || Premis, regals especials i activitats solidàries per a la jornada del 31

Organitzadors, autoritats i patrocinadors van donar ahir la sortida simbòlica de la Sant Silvestre, que compleix la vint-i-cinquena edició.

Organitzadors, autoritats i patrocinadors van donar ahir la sortida simbòlica de la Sant Silvestre, que compleix la vint-i-cinquena edició.JCMC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sant Silvestre de Lleida celebrarà el pròxim dia 31 la vint-i-cinquena edició i, per commemorar aquesta xifra redona, els organitzadors, l’Associació de Veïns Jaume I i l’AE EKKE, han preparat una carrera amb novetats i activitats amb què volen superar el rècord de participació i arribar als 2.000 atletes. “Volem que la gent vingui a disfrutar d’aquesta carrera, que sigui una festa, que vinguin amb el xip canviat i no es pensi tant a competir”, explicava Kike Borrás, director esportiu de la cursa.

Per commemorar els vint-i-cinc anys i fomentar la participació, els organitzadors ofereixen dos regals: una samarreta especialment dissenyada per a aquesta Sant Silvestre i un tapacolls, tots dos dissenyats per l’artista lleidatà Antoni Sierra Uceda, amb dibuixos que recreen la carrera al seu pas per edificis emblemàtics de la ciutat. També hi haurà premis a la millor disfressa i al grup més nombrós que hi assisteixi amb la mateixa disfressa. Una altra novetat de la prova és que CaixaBank passa a ser el patrocinador principal.

Com a les edicions anteriors, la carrera presenta dos recorreguts, de 3,7 i de 10 quilòmetres

Pel que fa a l’àmbit esportiu, Borrás va explicar que “el format és similar als anys anteriors, amb dos recorreguts de 3,7 quilòmetres i de deu, amb sortides a les 16.15 i les 17.00, respectivament, i el recorregut llarg és idèntic al de l’any passat”. Tant la sortida com l’arribada seran a Balmes, davant de l’edifici d’Hisenda. Borrás va estar acompanyat durant la presentació per Pep Castarlenas, director de l’EKKE; Jaume Millas, president de l’AV Jaume I; Montse Parra, regidora d’Esports de la Paeria; Jeremi Camí, director d’institucions a Lleida de CaixaBank, i Joan Segura, responsable a Lleida de la secretaria general d’Esports de la Generalitat. Castarlenas va assenyalar que “no hi ha millor manera de tancar l’any que fent esport”, una cosa que també fan al Pont de Suert, Tàrrega, la Seu d’Urgell, Oliana, Artesa de Segre, Cervera i Bossòst, amb les respectives curses.

La carrera de Sant Silvestre de Lleida també tindrà un vessant solidari. D’una banda, amb la col·laboració dels Trotallunàtics, hi haurà recollida de joguets per a la campanya de Creu Roja Joventut. Demanen que siguin joguets educatius, nous, no sexistes ni bèl·lics, sostenibles i que afavoreixin la participació col·lectiva. Els participants i qui ho desitgi, també poden col·laborar amb el projecte Nassos contra el Càncer, de la Federació d’Entitats Contra el Càncer de Catalunya.

Parra demana “comprensió” amb els talls de trànsit que hi haurà Montse Parra, regidora d’Esports de l’ajuntament de Lleida, va demanar “comprensió” davant dels talls de trànsit que provocarà la cursa i va recordar que es tracta d’una prova tradicional i que “estem parlant d’esport familiar, esport saludable i que, amb aquestes activitats, també es fa ciutat” i va recordar que la Sant Silvestre de Lleida “també té una part solidària, per la qual cosa demano a la gent que tingui paciència”, va insistir, recordant que es tingui en compte el recorregut i la informació sobre els talls concrets que la mateixa Paeria donarà a conèixer uns dies abans. En aquest sentit, Kike Borrás va recordar que la carrera “no serà de llarga durada”.

tracking