HOQUEI PATINS OK LLIGA

Gran victòria per tancar el 2018

El Llista culmina el millor any de la seua història al derrotar el Voltregà en un partit molt seriós, però que no va sentenciar fins als últims minuts || Amb un partit menys, es consolida cinquè

Maxi Oruste, que va anotar dos gols, en una acció del partit d’ahir contra el Voltregà.STEFFI GABRIELLE

El Lleida Llista va tancar ahir el 2018, el millor any de la seua història, amb una victòria solvent i contundent, tot i que molt treballada, sobre el Voltregà (6-2), en un partit que no es va resoldre a favor dels lleidatans fins als últims minuts. L’equip d’Albert Folguera ha fet història aquest any amb el títol de campions de la Copa CERS i la seua classificació per a la Copa del Rei. Amb el bitllet de nou a la butxaca per a la pròxima edició d’aquest torneig, tanca l’any cinquè a la taula i encara amb un partit pendent davant del Barça el 8 de gener.

El Llista va fer mèrits per aconseguir una victòria que va poder fins i tot haver estat més àmplia. El Voltregà, encara que no és el d’altres anys i no passa per un bon moment, continua sent un equip molt lluitador i mai no va donar el partit per perdut, ni quan va estar sis minuts en inferioritat, per una targeta blava i posteriorment roja a Crespo i amb el marcador 4-1 per als lleidatans. El Llista va fallar tres llançaments directes i va estavellar quatre boles als pals i el porter Blai Roca va ser el millor de l’equip. Però el Llista no va poder cantar victòria fins que Roberto Di Benedetto va anotar el 5-2 al minut 47. Així de complicat és sempre el Voltregà. I això que el partit va començar molt bé per als lleidatans, que ahir tampoc no van poder comptar amb el lesionat Bruno Di Benedetto. El seu germà Roberto només va necessitar 25 segons per posar a prova Roca. No va fallar en la seua tercera ocasió, i va posar l’1-0 (2’) al marcador. Però malgrat el domini del Llista, el Voltregà va prendre aire després que Oruste fallés una de directa després d’una de blava a Ballart. El Llista va baixar la seua intensitat i el Voltregà es va trobar amb l’1-1 al minut 22, gol a què ràpidament va respondre Creus, amb el primer gol de la temporada. Amb 3-2 es va arribar al descans.

A la segona part va semblar que el Llista tancava el partit amb els dos gols de Maxi Oruste (28’ i 32’); més encara quan Crespo va veure de forma consecutiva una de blava i una roja. Roberto va errar la directa, però amb 4-1 a favor, el Llista disposava de 6 minuts en superioritat per sentenciar. No ho va fer i, en canvi, al minut 44 Eric Vargas va posar el 4-2 després d’un penal que va errar Ballart. El Voltregà es va llançar a l’atac buscant el miracle, però Roberto Di Benedetto (5-2, 47’) no va donar opció. Més encara quan, segons més tard, Vargas veia una altra targeta roja per una dura entrada a Roberto. Tot i que Creus va fallar, ell mateix va tancar el marcador amb el 6-2 al minut 48. Xixi encara tindria temps de llançar la bola al pal.

“Era important marxar tranquils de vacances” Albert Folguera estava molt satisfet. “Ha costat, però ho hem tirat endavant. Estic content perquè era important anar-nos-en de vacances tranquils i amb tres punts més”, va explicar. El tècnic va dir que “si perdíem, sent aquest el millor any de la història del club, ens n’haguéssim anat de vacances amb un regust amarg que no mereixíem”. També va elogiar que “ha vingut més gent de la que esperava i s’han divertit. Hem fet un partit molt seriós”.