EL MILLOREL PITJOR

El Força Lleida cau al feu del Corunya en un partit amb massa errors i un altre conat de tangana

El Força Lleida cau al feu del Corunya en un partit amb massa errors i un altre conat de tangana || Només ha sigut capaç de guanyar una vegada a Riazor, fa sis anys

Sergi Pino, molt apagat, va tornar a enfrontar-se al Lleida.

Sergi Pino, molt apagat, va tornar a enfrontar-se al Lleida.CB CORUÑA

El Força Lleida va perdre ahir a la Corunya (73-61), en una pista en la qual només ha sigut capaç de guanyar una vegada en set visites. I va ser fa sis anys. Els de Serna van encaixar la segona derrota consecutiva en un partit en el qual van estar massa desencertats i en què van pagar que s’aturés a falta de cinc minuts del final arran d’un conat de tangana. Els lleidatans continuen mirant de reüll els llocs de descens, tancant l’any amb la sisena derrota de la temporada.

Jorge Serna va apostar per una única variant respecte al quintet del partit davant de l’Osca, donant entrada a Feliu per Djuran, i la sortida no va poder ser millor, amb un parcial de 0-9 que van firmar el capità i Mbaye. Aranzana es va veure obligat a parar el partit quan no s’havien disputat ni dos minuts. Els gallecs van reaccionar de la mà de Sabin i el seu llançament exterior, per la qual cosa Serna va haver de començar a moure banqueta, introduint una defensa més contundent. Però Djuran no va poder estar gaire sobre la pista, ja que va cometre dos faltes gairebé seguides. Va entrar Brià i poc després ho faria el vinculat Lafuente, ja que el tècnic lleidatà va haver de permutar posicions quan l’àrbitre català Mas Cagide, de tornada a la LEB Or, assenyalava una tècnica absurda a Stutz. El Corunya es va situar a només un punt (14-15) amb una cistella de Bulic, però va aparèixer Chapela amb un triple guaridor i Kyei, molt desencertat durant tota la primera meitat, va deixar el 15-20 al final del primer quart.

En el tercer quart, la defensa del Lleida va estar negada i a l’últim parcial no va entrar res

L’inici del segon parcial va ser un autèntic despropòsit per part dels dos equips. Després del 19-22 es va entrar en una fase de descontrol en la qual cap dels contendents no aconseguia anotar. Van passar gairebé quatre minuts fins que Araújo, molt dur sota els cèrcols, aconseguia trencar la sequera que començava a desesperar la grada. El pivot local va ser qui va posar el Corunya davant per primera vegada en el partit i Serna va parar el matx per primer cop. Va reaccionar el Força Lleida, de la mà una altra vegada dels dos capitans, Feliu i Mbaye, que ho van plasmar amb el 24-28. Tanmateix, els corunyesos estaven molt més ficats en el partit i van tornar a igualar el duel. Monaghan, amb un triple increïble, va tornar a posar al davant els locals, amb el 31-30 que seria el marcador al descans. Mal segon quart per al que podria haver aprofitat el Lleida.

Dur intercanvi de cops en l’arrancada del tercer quart, amb Stephens i Stutz com a protagonistes. El jugador del Corunya va sortir vencedor d’aquesta batalla, ja que els primers 9 punts del conjunt local van ser seus. Al Força Lleida li van començar a fallar les forces, encara que els locals es van posar en problemes al cometre la quarta personal els seus dos homes grans, Uchendu i Araújo. Però el 46-41 feia més mal del que podia semblar. Sort d’una aparició momentània de Djuran i d’una antiesportiva de Louissant, que van mantenir els lleidatans en el partit. Però l’encert exterior de Xavier i Monaghan va fer que Serna parés el matx a falta d’1:34 per a l’últim quart i el 56-50 en el marcador. Feliu va salvar un mal tercer parcial generalitzat en defensa amb un triple (56-53).

L’últim quart va quedar marcat per un conat de tangana després d’una agressió d’Araújo sobre Mbaye, que va acabar amb el jugador local expulsat amb la cinquena personal amb antiesportiva i Fall desqualificat, ja que diversos companys van haver d’aturar-lo. El partit va estar parat més de cinc minuts mentre els àrbitres prenien una decisió.

No va tornar gens ficat en el partit el Força Lleida, ja que amb el 66-59 de Sabin el tècnic lleidatà va haver de parar a falta de 4:11. A més, Monaghan deixava el xoc a les portes de la sentència amb un triple estratosfèric per al 69-59. Nou temps mort de Serna a falta de 3:01, però el partit estava decantat totalment a favor dels locals. Van sentenciar els gallecs i els lleidatans van encaixar la sisena derrota de la temporada.