SEGRE

FUTBOL DRETS TELEVISIUS

Trobats 17 descodificadors pirata en locals de Lleida

La Policia va inspeccionar 25 establiments dins d’una gran operació estatal

Un agent de la Policia Nacional mostra el correu electrònic que reben les víctimes de l’estafa.

Un agent de la Policia Nacional mostra el correu electrònic que reben les víctimes de l’estafa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dels més de vuit-cents descodificadors il·legals que la Policia Nacional va confiscar recentment en el marc d’una operació contra l’emissió fraudulenta dels partits de futbol de LaLiga, disset ho van ser a Lleida capital, on la Unitat Central de Ciberdelinqüència de la Policia, coordinada per la Sala de Criminalitat Informàtica de la Fiscalia General de l’Estat, va inspeccionar un total de 25 establiments.

L’operatiu, que a tot Espanya va investigar més de 2.000 establiments públics, amb més de 800 descodificadors il·legals requisats, es va portar a terme entre els dies 11, 12 i 13 de desembre. Aquesta operació es va produir arran de la denúncia interposada pel Departament d’Integritat i Seguretat de LaLiga amb l’assessorament de l’Àrea Legal.

Durant aquesta temporada s’han fet més de 20.000 visites a establiments públics que emeten futbol

Els responsables dels locals posaven suposadament a disposició dels seus clients tots els partits de futbol, que estan protegits per la normativa de propietat intel·lectual, sense autorització ni llicència. Per això utilitzaven diferents modalitats, sobretot els descodificadors il·legals –“vitaminats”–, als quals s’altera el firmware (programari ferm) per permetre el seu accés al senyal privat i així oferir-lo als clients sense pagar pels drets.

La Xarxa Territorial de Verificadors de Llicències de Contingut de LaLiga, equip de treball creat específicament per a la detecció dels establiments públics que emeten els partits de LaLiga de manera il·lícita, ha realitzat durant la present temporada futbolística més de 20.000 visites a establiments públics que emeten futbol. S’han detectat més de 9.000 emissions fraudulentes.

tracking