SEGRE

FUTBOL COMPETICIÓ

L'Andorra aprova la venda del club a Gerard Piqué

L’empresa Kosmos assumirà el deute i injectarà 300.000 euros anuals

Un moment de l’assemblea celebrada ahir al Principat.

Un moment de l’assemblea celebrada ahir al Principat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea general extraordinària del Futbol Club Andorra va aprovar ahir la venda de l’entitat a una societat andorrana que tindrà el grup Kosmos Holding, propietat del jugador del Barça Gerard Piqué, com a accionista majoritari. L’acord va ser assolit per unanimitat, amb una sola abstenció i 206 vots a favor, molts dels quals delegats, en una reunió en què no era present cap representant de Kosmos Holding, que liderarà el projecte a través d’una societat anònima esportiva emparada en la nova Llei de l’Esport del país andorrà i que encara no ha estat publicada al BOPA (Butlletí Oficial del Principat d’Andorra).

Aquesta societat, que tindrà el jove empresari andorrà Francesc Destreé com a cap visible, farà una injecció econòmica anual de 300.000 euros i també liquidarà el deute del club, que ascendeix a 313.000 euros, encara que podria arribar als 600.000, ja que encara té dos causes pendents a la Batllia (jutjats andorrans).

Els exjugadors del Barça Gabri i Jorquera van assumir ahir la direcció tècnica del primer equip

A més, una de les clàusules del contracte preveu que el grup inversor no pot emportar-se el club a cap altre país i ha de tenir el màxim de jugadors del Principat. També es vol recuperar la base, ara dirigida per la Federació Andorrana, i crear un filial. L’objectiu del primer equip serà ascendir com més aviat millor a Tercera divisió. Per això s’han fet els primers moviments, ja que l’actual entrenador, Richard Imbernón, va ser destituït dijous passat i ha estat rellevat pels exjugadors blaugrana Gabriel Garcia Gabri i Albert Jorquera, de la màxima confiança de Piqué.

També han arribat tres jugadors: Ferran Tacón i Rubén Bover, que ja han debutat, i el lleidatà Fede Bessone, i la idea és que n’arribin quatre més. “Volem una solució per al club i ens agrada perquè es tracta d’un projecte de país. Serà una societat andorrana amb diferents inversors i entre aquests hi ha Kosmos”, va comentar Francesc Destreé.

tracking