EL MILLOREL PITJOR

L'EFAC comença l'any guanyant amb un gran joc l'Andorra entrenat per Gabri

L’EFAC comença l’any guanyant amb un gran joc l’Andorra entrenat per Gabri, en el primer matx dels del Principat amb Piqué com a propietari || Tot i que va començar perdent, va capgirar el marcador amb un doblet de Canadell i un altre gol d’Enric

El lleidatà Fede Bessone, de l’Andorra, es disposa a centrar la pilota, ahir al Municipal d’Almacelles.NICOLÁS ARLANZÓN

“A l’últim partit havíem tingut problemes per fer gols i ser eficaços, i en canvi avui les ocasions que hem tingut han entrat.” Així resumia Radosav Radulovic la victòria davant de l’Andorra, un equip que va dir que estava “de moda” i que, segons ell, el va afectar la “pressió”. “Nosaltres hem sortit motivats, ens hem respectat a nosaltres mateixos i al rival i, quan fas les coses bé, al final tens la recompensa”, va explicar l’entrenador lleidatà.

Sobre el primer temps, Radulovic va dir que va ser “molt bo” i que encara que van encaixar el 0-1 en una “badada”, va celebrar que “no hem abaixat el cap en cap moment”. Després del descans, Radulovic va explicar que tenien una idea clara: “Sabíem que si deixàvem jugar l’Andorra, patiríem, així que hem sortit a guanyar i hem pressionat des del primer a l’últim minut.” Sobre el final del matx, va assegurar que encaixar un altre gol, d’una nova “badada”, era “normal”, perquè “el rival et pressiona”, però es va mostrar satisfet de sumar els tres punts d’un encontre que va qualificar de “final”.

L’EFAC es va fixar un propòsit molt clar per a aquest inici del 2019: començar guanyant l’equip de moda de la categoria, un FC Andorra que arribava al Municipal amb la intenció de començar el seu ambiciós projecte –amb Gerard Piqué al comandament– amb tres punts. Però això és el que van fer els lleidatans que, en un dels seus millors encontres de la temporada, van superar un conjunt del Principat que va pagar en excés la pressió existent al seu voltant. Va ser un xoc en el qual els roig-i-negres, davant d’un rival ple de novetats i de jugadors de gran qualitat, com el lleidatà Fede Bessone, Forgas o el fill de Tito Vilanova, Adrià, va demostrar la importància del joc d’equip, de l’experiència i, sobretot, de la paciència. Bàsicament perquè, encara que va comptar amb grans ocasions durant els primers minuts de joc, els de Radosav Radulovic van haver de remuntar un duel que es va posar de color andorrà en el minut 18.

Malgrat que van ser els locals els que van dominar a la fase inicial, els de Gabri van inaugurar l’electrònic per mitjà de Jordi Betriu, que, després d’una centrada de Bessone, va enviar la pilota a la xarxa amb una mitja xilena. El 0-1 va motivar encara més un EFAC molt centrat en totes les facetes del joc, i la recompensa a l’esforç, tant a l’hora de buscar la porteria rival com a la de pressionar la sortida de pilota, va arribar poc abans del descans. En el minut 41, Roger Canadell va firmar l’1-1 amb una precisa rematada de cap des del punt de penal.

Aquest gol psicològic va donar ales a l’EFAC, que durant la segona part va tornar a oferir tot un recital i va acabar remuntant al minut 55. Després d’un servei de banda de Monfort, Roger Canadell va tornar a aprofitar una pilota pentinada per Viladegut per batre la meta visitant de cap.

No es van conformar els de Radulovic, que van ampliar l’avantatge en el minut 65 de joc. L’autor del 3-1 va ser un endollat Enric Bosch, que, després de rebre des de la banda, va superar Silverio amb un tret calculat.

Tampoc van abaixar els braços els visitants, que van lluitar molt durant els instants finals del partit. Afortunadament, gràcies al treball defensiu local, el matx va acabar 3-2, després que Forgas firmés la diana definitiva. Gràcies a aquest triomf, l’EFAC ja acumula 29 punts, fa sis partits que suma i escala fins a la cinquena posició.

“Encara que és evident que comencem amb derrota, hi ha hagut moltes coses positives.” D’aquesta manera treia importància al resultat el nou tècnic de l’Andorra, l’exjugador del FC Barcelona Gabri, que va remarcar que fa “quatre dies que estem junts i entrenant-nos i és poc temps”. Tanmateix, Gabri va assegurar que ja s’ha vist “un canvi bastant gran i coses positives a l’equip”. “Els jugadors han tingut molt bona actitud i hem de continuar creixent”, va resumir.

Sobre l’estil de joc amb què vol dotar l’Andorra, l’entrenador va explicar que “volem dominar el joc i ser creatius, i a més crec que estem aconseguint tenir jugadors que puguin realitzar aquesta idea de joc”.

Pel que fa a l’objectiu d’un equip que cobra ara cert caire mediàtic, va assegurar que “anem amb un desavantatge important, però farem tot els possible per ascendir”. En aquest sentit, va assenyalar que “sobretot durant els primers vint minuts, s’ha notat la pressió. Hi havia molta expectació i ho hem d’anar digerint”, va finalitzar Gabri.