SEGRE

TEMPS EXTRA CICLISME

Carlos Pardo: "Seré el més jove a la Titan"

El lleidatà Carlos Pardo fitxa pel Tamayo Team per participar en la carrera de BTT més dura del món || Hi competirà a finals d’abril amb disset anys acabats de complir

El lleidatà Carlos Pardo, durant la seua participació en una prova de la temporada passada.

El lleidatà Carlos Pardo, durant la seua participació en una prova de la temporada passada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ciclisme lleidatà tornarà a tenir presència a la pròxima edició de la Titan Desert, la cursa més dura de BTT, considerada el Dakar del ciclisme, que es disputa al desert marroquí del 28 d’abril al 3 de maig. Un d’ells serà Carlos Pardo, de 16 anys, que ha fitxat pel Tamayo Team, un equip habitual en aquesta cita i que dirigeix Diego Tamayo, un exprofessional colombià establert des de fa anys a Alcarràs. “És una prova que sempre he vist a la televisió, en què sempre he volgut participar i ara tinc l’oportunitat de fer-ho”, explica aquest jove corredor, que comparteix el desig d’arribar a ser professional, amb els estudis de Batxillerat. “Crec que seré un dels participants més joves. Compleixo disset anys el 3 de març i no crec que hi hagi cap participant més jove. Ja tinc ganes que arribi, l’estem preparant molt a fons”, afegeix.

Carlos Pardo Gil va començar a practicar atletisme als tres anys, però fa tres es va passar a la bicicleta i, com explica, “m’hi vaig enganxar, vaig començar a entrenar-me més seriosament i a participar en carreres”. Ja ha estat top ten en diverses proves de la Copa Catalana Internacional i podi a la Gran Fons Montsant (segon); la Xallenge David Duaigües a Seròs (primer) o la Ruta BTT dels Salvatges, a Benavarri (tercer).

“A Diego Tamayo el vaig conèixer en una carrera a Barcelona i vam començar a coincidir en curses i a entrenar-nos junts”, assenyala aquesta jove promesa, que s’entrena “entre setze i vint hores setmanals” per arribar en forma a la cita africana. “No és fàcil compaginar els entrenaments amb els estudis, però és necessari fer-ho. Hi ha dies que em falten hores.”

Compta amb diversos patrocinadors, com Ara Lleida, ajuntament de Torrefarrera, Fortenfit, Pyrennees Passion, Alemany, Kinessan Kinesiología, Aerofor i Waps.

tracking