MOTOR DAKAR

Al-Attiyah i Barreda, primers líders al Perú

Isidre Esteve va tancar l’etapa pròleg del Dakar a 18 minuts del guanyador

Isidre Esteve, en el moment de prendre la sortida de la primera etapa del Dakar.RALLYZONE/FOTOP

El qatarià Nasser al-Attiyah (Toyota) va guanyar l’etapa pròleg del Dakar 2019, en la qual Carlos Sainz (Mini), vigent campió de la carrera, va acabar segon a escassa distància de l’àrab, mentre que el lleidatà Isidre Esteve va tancar la jornada a 18:18 del vencedor. Al-Attiyah i Sainz van arribar gairebé alhora a la meta d’aquesta primera etapa del ral·li, que es va disputar entre les ciutats de Lima i Pisco, amb un recorregut de 311 quilòmetres, dels quals 84 eren cronometrats. Aquest triomf farà que Al-Attiyah parteixi primer a la segona etapa, que es disputa avui entre les ciutats de Pisco i San Juan de Marcona. El qatarià serà el primer de tota la caravana del Dakar a sortir i es trobarà el desert impol·lut, per la qual cosa li tocarà obrir ruta amb el conseqüent major risc de desorientar-se i perdre temps. En una de meritòria tercera posició va acabar el polonès Jakub Przygonski, vigent campió del món de cross country, a dos minuts d’Al-Attiyah.

Mentrestant, Joan Barreda (Honda) va guanyar en motos i és el primer líder de la cursa. Barreda va completar els 84 quilòmetres cronometrats de l’etapa pròleg en 57 minuts i 36 segons, davant del xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna), que va treure 1:34 d’avantatge, i del nord-americà Ricky Brabec (Honda), que va quedar tercer a 2:52. El pilot d’Honda compleix la novena participació en el ral·li més dur del món, en què busca la seua primera victòria després de no haver tingut la fortuna de cara en les anteriors participacions, com l’any passat, quan va competir molt minvat per una lesió de canell que el va obligar finalment a abandonar. L’austríac Matthias Walkner (KTM), vigent campió de la carrera, va acabar l’etapa a la setena posició, a 3:12 del guanyador, mentre que l’argentí Kevin Benavides (Honda) va ser vuitè, a 4 minuts. Laia Sanz (KTM) va finalitzar a la trenta-unena posició, a una distància de 12 minuts i 36 segons del cap. El Dakar 2019 és la primera edició del ral·li que se celebra en un sol país i acabarà el dia 17.