SEGRE

ESQUÍ DE FONS COMPETICIÓ

Dos lleidatans, amb plaça per al Mundial júnior

Jaume Pueyo, que diumenge va guanyar una Copa d’Europa, i María Iglesias

Jaume Pueyo, del CEFUC, dalt de tot del podi de la prova de Copa d’Europa de Novo Mesto.

Jaume Pueyo, del CEFUC, dalt de tot del podi de la prova de Copa d’Europa de Novo Mesto.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida ja té dos representants en el Campionat del Món júnior d’esquí de fons, que es disputarà a la localitat finlandesa de Lahti del 19 al 27 de gener. Són Jaume Pueyo, del CEFUC de la Seu d’Urgell, i María Iglesias, de l’ANEC de la Val d’Aran, els dos integrants de la selecció espanyola promesa que més estan destacant en l’arrancada de la temporada internacional.

Ambdós es van assegurar el bitllet mundialista en la prova de la Copa d’Europa disputada a finals de desembre a Valdidentro (Itàlia), en la qual van assolir els criteris exigits per la Federació Espanyola per competir al Mundial, uns mínims que van ratificar aquest passat cap de setmana en la cursa de Novo Mesto, a la República Txeca, en la qual Jaume Pueyo va firmar dos podis en la seua categoria d’U18. L’esquiador del CEFUC va ser segon dissabte en els 10 quilòmetres estil patinador, a només dos segons i mig del guanyador, el polonès Sebastian Bryja, i diumenge, en la prova clàssica, va aconseguir la victòria, la primera que assoleix a nivell internacional, avantatjant en més de 21 segons el txec Jakub Strouhal.

Jaume Pueyo, del CEFUC de la Seu, va ser segon en l’estil patinador i va guanyar la modalitat de clàssica

Per la seua part, María Iglesias es va classificar en cinquena posició en l’estil patinador, a poc més de 22 segons de la guanyadora, la txeca Jolanta Byrtus, i va ser setena en clàssica, a 39 segons de l’austríaca Magdalena Scherz.

A banda de Pueyo i Iglesias, la selecció espanyola promesa està formada per quatre lleidatans més, que es jugaran la resta de places per a la cita mundialista de Finlàndia. Són Gerard Palomo, del CEFUC; i Gral Sellés, de la CE Bellver de Cerdanya, a l’equip masculí, i Paula Martínez, del CENA de Tuixent; i Maria Sellés, del Bellver, en el femení. En aquesta última OPA de Novo Mesto també va destacar la dotzena plaça aconseguida per Maria Sellés, la vint-i-cinquena de Paula Martínez i la dissetena de l’aranesa Marta Cester, del CAEI, que també va acudir a la cita.

En la modalitat d’alpí, el també lleidatà Àlex Puente, del CAEI i de la selecció espanyola B, va aconseguir una de meritòria onzena posició a la Copa d’Europa disputada diumenge a Val Cenis (França). Ahir no va passar de la primera ronda.

tracking