SEGRE

CICLISME BTT

La Xallenge David Duaigües de BTT es divideix i serà d'un sol dia

Almatret manté el format de memorial i Seròs organitzarà una carrera paral·lela

La Xallenge va rondar l’edició anterior el miler de participants entre les dos curses.

La Xallenge va rondar l’edició anterior el miler de participants entre les dos curses.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tradicional Xallenge David Duaigües de BTT, que durant els últims nou anys ha constat de dos proves, una a Almatret i una altra a Seròs, totes dos en memòria d’un dels cinc bombers morts l’estiu del 2009 durant els treballs d’extinció de l’incendi d’Horta de Sant Joan, es divideix. El Club Ciclista i Excursionista d’Almatret mantindrà el format original de la Xallenge però d’un sol dia de durada, fixat aquest any per al 10 de març, mentre que el Club Ciclista de Seròs, coorganitzador fins ara de l’esdeveniment, impulsarà una nova prova la primera edició de la qual se celebrarà també durant el mes de març.

La carrera original va nàixer el 2009 com a Marxa dels Tossals d’Almatret i Aiguabarreig, que l’any següent ja va ser dedicada a la memòria del malaguanyat David Duaigües i que constava de dos dies de competició, un a cada localitat.

Xavier Teixidó, pertanyent al CC Seròs i un dels impulsors al costat del mateix David de la iniciativa, va reconèixer que “creiem que ha arribat el moment que cada un faci el camí pel seu compte” i va assegurar que han estat criteris d’organització els que han motivat la separació “amistosa”, va recalcar. Per la seua part, Gerard Mariné, membre de l’organització del CC Almatret, també va assegurar que la separació “s’ha fet de bon rotllo. Cada un teníem objectius diferents i el millor era anar cada un pel seu costat”, va dir.

La Xallenge, que aquest any arriba a la desena edició, es disputarà el 10 de març i tindrà dos recorreguts, un de 20 quilòmetres i un altre de 40,5, tots dos pels voltants d’Almatret. Per celebrar el desè aniversari, l’organització obsequiarà cada participant amb un mallot commemoratiu de l’efemèride. La inscripció, el preu de la qual s’acostarà als 17 euros, s’obrirà el pròxim 1 de febrer.

Per la seua part, la nova prova impulsada pel Club Ciclista Seròs, que encara no ha revelat ni el nom ni la data de la celebració, malgrat que serà també durant el mes de març, potenciarà molt més el territori i ampliarà el recorregut, de tal manera que oferirà dos circuits, un de popular d’uns 30 quilòmetres i un altre de més exigent que superarà els 55.

tracking