SEGRE

NEU TRINEUS

Baqueira i Port Ainé reviuen l'esperit de la Pirena

Acolliran del 18 al 22 de febrer la primera edició de la Snow Race by Gos Àrtic

La Val d’Aran acollirà la meitat de les etapes.

La Val d’Aran acollirà la meitat de les etapes.GOS ÀRTIC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Pirena, la prova de trineus tirats per gossos més important que es va disputar a Europa fins al 2012, quan va abaixar el teló per falta de suports, torna aquest any renovada però amb la mateixa essència. Sota el nom de Snow Race by Gos Àrtic, impulsada per molts dels protagonistes que antany van fer gran la Pirena, viurà la primera edició del 18 al 22 del mes de febrer vinent, íntegrament per territori lleidatà, concretament a les estacions de Baqueira Beret i Port Ainé.

La prova constarà de sis etapes d’entre 22 i 28 quilòmetres de recorregut, que es cobriran en cinc dies. Les tres primeres tindran la Val d’Aran com a escenari, amb una doble etapa el dia 18 (una de diürna i una altra de nocturna) i una altra l’endemà.

Després d’una jornada de descans, els quinze equips inscrits, tots de la modalitat de múixing, afrontaran la segona part del recorregut al Pallars Sobirà, amb una doble jornada el dia 21 (etapa diürna i nocturna) i una final l’endemà.

Aure Farran, responsable de comunicació i membre de l’organització de la Snow Race by Gos Àrtic, va reconèixer que la prova naix amb la intenció de cobrir el buit que va deixar en el seu dia la Pirena, però “adaptada al segle XXI, més sostenible econòmicament i amb menys recorregut”, va apuntar. De cara a futures edicions l’objectiu “és ampliar el nombre d’etapes i de participants i també internacionalitzar la prova, però sempre d’una manera controlada”, va indicar.

D’altra banda, l’estació aranesa també serà escenari de nou dels Campionats d’Espanya de múixing de neu, que estan previstos els dies 9 i 10 de març i d’on sortiran els nous campions. Comptarà amb les disciplines de múixing, esquijòring i canicròs.

tracking